Poffertjes aan de Brink in Laren

Zo de Dutch Foodie rond 1 april van ieder jaar zenuwachtig wordt van de komst van de Oosterscheldekreeft, zo wordt het ontwaken uit de lange winterslaap van de poffertjeskraam “Cornelis de Haan” in Laren op 1 april met smart afgewacht door mijn kinderen.

De oudhollandse poffertjeskraam “De Haan” staat al ruim 100 jaar aan de Larense Brink en kenmerkt zich door een authentieke inrichting uit de negentiende eeuw. Niet alleen voor de toeristen een feest voor het oog en de maag, maar ook voor de lokalen!

Hier geen poffertjes met toeters en bellen, gewoon ouderwetse poffertjes met echte boter en poedersuiker, gelijk zo de oudhollandse wafels, krokanter zijn ze niet te krijgen.

De poffertjes worden hier fantastisch bereid. Het beslag is geperfectioneerd en al jarenlang wordt onder de bezielende leiding van Martin Hilhorst met een vaste ploeg hard gewerkt om een topproduct te leveren. De zwarte brigade bestaat uit frisse, Noord Hollandse jongens en gaat onebrispelijk gekleed. De service is van ouderwets niveau.

Het is niet helemaal Dr. Frank, maar deze oudhollandse traditie die neemt ook Dr. Frank niet van mij af!

Dagelijks geopend vanaf 11:00 uur tot 21:00 uur ’s avonds.
Tel.: 06 53 65 72 61

20120416-120449.jpg

(Visited 209 times, 1 visits today)