Covid 19: Kaviaar versus Champagne

(“van ruilen komt huilen”?)

De coronacrisis hakt er weer hard in en ondanks dat slechts 2,5% van de besmettingen bij de horeca plaatsvindt, heeft “Den Haag” besloten tot sluiting. De Dutch Foodie is een echte man, maar bij dit bericht pinkte ook hij een traantje weg.

De DF is dan ook wel weer zo dat hij van de nood een deugt maakt en het met de plaatselijke horeca het beste voor heeft.

Tijd om mijn vriend Joost te bellen, mede-eigenaar van de Harbour Club. Joost heeft natuurlijk een aanzienlijke voorraad lekkers in huis, dat vanzelfsprekend met de take away verkocht kan worden, maar….., wie helpt Joost van zijn voorraad kaviaar af?

De geoefende lezer weet het al: uw eigenste DF natuurlijk, een man die altijd voor iedereen klaar staat.

Na de eerste app reageert Joost gelijk met het verlossende woord, er zijn 6 blikken van 125 gram per stuk. Eerlijk is eerlijk, de DF is een man van “grote stappen, snel thuis”, dus na de eerste teleurstelling te hebben verwerkt dat het geen 250 grams blikken waren kon het genietertje aan.

Mijn vriend Jeroen neemt drie blikken, de DF, vrijgevig als hij is, besluit een blik aan zijn moeder te geven (de appel valt niet ver van de stam) en aan zijn kookvriend Willie.

Wat u niet weet is dat de DF bij het verkrijgen van de “stash” in de voorbereiding was voor een lange week vasten in het (aanbevelenswaardige) Duitse kuuroord Lanserhof. Zij zijn daar in Duitsland nogal streng en serieus, dus twee weken van te voren geen alcohol en geen koffie. Het leven van een levensgenieter kan niet altijd over rozen gaan.

Hoe eet je kaviaar zonder de begeleiding van een glas champagne, dat is niet makkelijk. De DF wil toch aan zijn goede vetten komen voordat zijn bloed in Lanserhof wordt geprikt. Zijn vriend Willie biedt uitkomst, die beantwoordt de kaviaargift direct met een mooie fles prachtige Champagne Diebolt-Vallois (“prestige”) en het schijnt dat daar nauwelijks alcohol in zit.

“Van ruilen komt huilen”, maar in dit geval was het voor beiden een goede ruil!

Eind goed al goed, iedereen blij.

Overigens, de Harbour Club bezorgt als het moet aan huis en zet het dan alles even klaar, alles binnen de corona regels!

(Visited 197 times, 1 visits today)