Guido al Duomo München

Vaste vrienden van de DF weten dat hij ieder jaar een weekje op water en brood gaat om de eerste restaurantkilo’s van dat jaar eraf te halen. De coronakilo’s kwamen harder aan dan de gewone kilo’s, dus de DF trok met zijn favoriete voordeurdeler de stoute schoenen aan en bezocht zijn martelkliniek aan de Zuid-Duitse Tegernsee, dit jaar voor de tweede keer.

Na zes dagen totaal vasten, mocht de DF voorzichtig wat groente eten. Zoals de slavink-minnende zoon van uw eigenste DF altijd zegt: “Aardappels zijn ook groente” en al snel, op weg naar het prachtige Duitse Lodenfrey alwaar de Duitsland liefhebbende DF een nieuwe “Janker” ging kopen (na een diefstal in de Champagnehütte in Ischgl), viel zijn oog op het restaurant van Guido, een charmante Italiaanse man van een jaar of 65 (hij zou een oom van de DF kunnen zijn, zo charmant als hij was) met twee hardwerkende zoons, beiden een universitaire studie achter de rug en nu full time in de zaak van papa. Guido ligt tegen de Dom aan en huurt van het Bisdom Bayern. Hij heeft inmiddels drie zaken op een rij verzameld en die doorgebroken en in de daarnaast gelegen wijnwinkel haalt hij regelmatig een fles wijn om die vervolgens aan een gast uit te serveren.

Omdat ik zes dagen niet gegeten had en ik nog niet mocht drinken, besloot ik de specialiteit van de dag te nemen. Met de mandoline dun geschaafde aardappel, kort geroosterd onder salamander, ingesmeerd met boter en een beetje bergkaas, met daarop vers geschaafde witte truffel. Ik denk dat er 3 gram truffel op zat en 100 gram aardappels. Meer was het niet, maar het was na zes dagen vasten de beste lunch die ik ooit heb genoten. Toen ik het gerecht moest afrekenen, moest ik even schrikken, € 69,-, maar dan zit je wel tussen de gebotoxte “chique” van München, inclusief flessen Dom Perignon om je heen, Russische droomvrouwen, om de hoek wachtende S-klasses en Mercedes-Geländewagens met chauffeur, wat wil je nog meer?

Hierbij het recept, zoals ik dat zelf ter plekke heb genoteerd en waarvan ik denk dat dat het juiste recept zou moeten zijn. Een aanrader!

Één middelgrote aardappel dun schillen op de Mandoline. Smeer een vuurvast bord in met geklaarde boter, rasp dun wat Gruyere/Almkäse op het bord en bedek met de aardappel. Smeer de bovenkant van de aardappel ook in met wat geklaarde boter, rasp weer wat kaas erop en zet de aardappels maximaal 90 seconden onder de salamander (of iets langer onder de hete grill). Schaaf eenmaal uit de oven dun witte truffel erover heen met een draai van de pepermolen en het genietertje kan aan!

5 out of 5 stars (5 / 5)

https://guido-al-duomo-muenchen.xregional.de/

(Visited 231 times, 1 visits today)