Detoxen in de Zuid-Duitse Alpen

Al eerder schreef ik dat het roer om ging, zulks zonder enig resultaat overigens.

Deze keer is het roer echt om. Ik ben in december voor de Kerst gestopt met drinken en heb tot op de dag van vandaag niet meer gedronken. Inmiddels heb ik 12 kilo aan lichaamsgewicht verloren. Ik heb het niet op eigen kracht gedaan. Samen met maatje Michiel  is de DF afgereisd naar het beloofde land, alwaar aan de Tegernsee de Lanserhof Kliniek is gelegen. Lanserhof ligt in de Zuid-Duitse Alpen met uitzicht op Oostenrijk en de daarvoor gelegen Tegernsee. Mooier wordt het niet. De serene rust, de luxe, het buitenzwembad met zout water van 33 graden, de sauna’s, de massages, alles is perfect, behalve de volpension formule die zij daar hanteren. Geitenyoghurt en heldere bouillon is nou niet iets wat ik bij volpension verwacht had. Lanserhof verzorgt ontgifting op basis van een methode van de Oostenrijkse arts Dr. Mayer. Er is nog een kliniek in Oostenrijk in Lans en een kliniek voor topsporters in Hamburg. Abramovitsj zit er ieder jaar een maand en inmiddels weten wij waarom. Hij blijkt de eigenaar te zijn.

Detox an sich is een nieuw fenomeen voor de Dutch Foodie. Bij binnenkomst krijgt hij behoorlijk op zijn kop. Het blijkt dat zijn darmen vol zitten met onverteerd voedsel wegens het standaard 6 à 7 keer kauwen van het voedsel in plaats van 40 keer, hij schijnt te veel alcohol te hebben gedronken, te veel vet te hebben gegeten, te weinig te sporten en zijn buik is daardoor helemaal opgeblazen. Enfin, het ziet er niet best voor hem uit, maar er gloort licht aan de horizon in de persoon van Dr. Simone Reitmaier.

Het is maar goed dat wij bij de laatste Rastaette voor de afslag naar de kliniek dat “halbes Haenchen” niet hebben genomen.

Voor ik het weet sta ik iedere ochtend om 07:00 uur bij – 15 graden bij “aufwachen im Wald” oefeningen te doen met een Duitse bierbrouwer, een Arabische prinses (met sneeuw-louboutins), een ietwat spekkige Duitsche Maedel en mijn vriend Michiel.

Na een week tweemaal daags geitenyoghurt met een schijfje oud brood, waarop ik veertig keer moet kauwen (“Kauwschuelung), vele massages, (bloed)onderzoeken en sauna bezoeken, bevrijdt de Oekraïense Lana de Dutch Foodie van zijn dikke buik. Lana blijkt zeer kundig in het aanbrengen en het verzorgen van klisma’s. Het was even slikken, maar met de juiste waterdruk (en temperatuur) voelt de Dutch Foodie zich alras een nieuw mens. De daarop volgende leverreiniging maakt de verandering compleet.

Op het menu staat de komende twee maanden voor ontbijt havermout met amandelmelk, voor de lunch twee gekookte aardappels, wat salade en een beetje gerookte vis en voor het diner fijne groentesoep of heldere groentebouillon. alles voor rust in de darmen. Het is even doorbijten, maar eerlijk is eerlijk, ik voel mij beter dan ooit. Het doel is 38 kilo af te vallen, want volgens de uiterst charmante Dr. Simone Raitmaier past het aanvangsgewicht van de Dutch Foodie van 131 kilo niet in haar tabellen. Ik schijn maximaal 93,4 kilo te mogen wegen. Mij wacht een lange weg. Dat betekent niet dat er niet gegeten wordt, zeer zeker niet! In een volgend blog vertel ik u over mijn Duitse zuurdesembroodbakcursus in het dorpje Gmund, over mijn bezoek aan het Afghaanse restaurant Darya in Hilversum en Mood in Eindhoven van de prachtige Eveline Wu. Het diner is wat beperkter dan gewoon, maar de vele kilo’s minder maken de rauwe bonen zoet.

Wil je je herboren voelen, gewicht verliezen zonder dat je honger hebt (komt door het 40 keer kauwen), boek dan snel:

http://www.Lanserhof.com

5 out of 5 stars (5 / 5)
(Visited 224 times, 1 visits today)