Asperges van het Brabantse Land

Voor mijn werk reis ik veel door Nederland. De verleidingen onderweg zijn verlokkelijk. Zo ook in Ulvenhout, alwaar ik langs de asperge- en aardbeienboerderij van Christ en Ria Vissers reed. Christ en Ria wonnen in 2010 de prestigieuze prijs “beste asperges van Brabant”. Dat wil wat zeggen. In de grote boerenschuur tref je drie generaties Vissers aan. Opa staat achter de schilmachine, moeder achter de was- en sorteermachine en de uiterst charmante boerendochter (dat is toch een droom) doet de verkoop. Hoofdrekenen kan ze nog niet, maar gelukkig had ik mijn vriend Kees bij me, een voormalig beurshandelaar, die snel kan hoofdrekenen.

Met een kofferbak vol met Triple A asperges en dito aardbeien, keerden wij terug naar het lommerrijke Gooi. Het genietertje kon aan. Asperges die van nature naar boter smaken, dat is een goed teken.

Voor wie in de buurt zit, Christ en Ria Vissers, Valkenburgseweg 4 in Ulvenhout; tel: 076-5656610.
Het omrijden waard!

20120501-144551.jpg

(Visited 262 times, 1 visits today)