De eerste Blaricumse asperges!

Marielle Bakker
Door het slechte weer en de koude grond lieten ze even op zich wachten, maar vorige week was het zo ver. Boerin Mariëlle Bakker uit Blaricum heeft de eerste asperges voor de Dutch Foodie uit de grond gehaald. Voorzichtig staken de eerste kopjes door de aarde heen. Het aspergefeest kan weer beginnen.

Blaricum
De asperges van Marielle zijn erg lekker, het lijkt wel of zij ze met boter heeft geinjecteerd. Marielle maakt ook heerlijke aspergesoep (met de sapcentrifuge, dan ontbreekt de bitterheid van de schil in de smaak), kaas, boter, rabarber crumble, en ze heeft heerlijke dunne groene asperges, die je lekker met olijfolie en zeezout kan grillen, mjam!

Sinds kort geeft Marielle ook “no nonsense-kookworkshops”. Gewoon terug naar de basis. Verse ingrediënten, gezelligheid en niet al te ingewikkeld doen.

Recept asperges
Ik zal je een kort recept geven zoals mijn lieve en favoriete schoonmoeder (browny points, ze leest mee) ze maakt:

Een pan water opzetten, een halve eetlepel suiker en een halve theelepel zout. Asperges opzetten, na tien minuten uitzetten en nog een minuut of tien laten nagaren.

Intussen kook je zes eieren halfzacht (de eierdooier moet net niet lopen, maar ook niet hard zijn). Je prakt de eieren en vervolgens hak je verse basilicum, bieslook, salie (steeltjes verwijderen) en bijvoorbeeld kervel of een beetje peterselie (al naar gelang wat je in je tuin hebt staan) en die mix je met de eieren. Vervolgens flink peper en zout erop, scheutje tabasco en/of pittige rode peperpoeder, kerriepoeder, en wat Spaanse paprikapoeder en op het laatste moment 250 ml crème fraîche (die op kamertemperatuur is), er doorheen mixen. intussen heb je de bacon bereid. Deze leg je tussen twee velletjes keukenpapier in de magnetron en die zet je op 1000 watt 2.20 minuten aan. Je laat het spek even afkoelen. Het is nu krokant en hard en je hakt het fijn in stukjes. Je mixt het vlak voor serveren door het eier-/kruiden mengsel.

Vervolgens serveer je per bord vier tot vijf asperges, en dwars op de asperges leg je twee linten van het eier-/spek/kruiden mengsel. Prachtige presentatie en succes verzekerd!

Bakker asperges
Angerechtsweg 11
Blaricum.

20130511-191809.jpg

(Visited 70 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Kaatjecoupe mei 12, 2013 at 10:15 pm

    Het water loopt mij in de mond!