Londen in het oostelijk havengebied, Harbour Club Amsterdam

Al eerder schreef ik over “The Harbour Club”, de naam waaronder mijn vriend Richard samen met zijn partner John een tweetal succesvolle restaurants exploiteert. Het was een maand geleden dat ik op uitnodiging van Richard kon kijken naar de bouw van zijn nieuwe restaurant aan de Cruqiusweg 67 in Amsterdam, in een voormalige wijnopslag. Direct aan het water gelegen, ruim 2200 meter bedrijfsoppervlakte en 350 parkeerplaatsen. Makkelijk te bereiken, vlakbij de afslag S112 aan de ring.

Afgelopen dinsdag ben ik op uitnodiging van Richard komen proefeten. Het restaurant is vanaf donderdag 10 mei geopend. Wie beter dan mijn vriend Julius Jaspers kan ik meenemen voor de kritische beoordeling van een restaurant. Het was Julius zijn trouwdag, dubbel feest! Als je door het industrieterrein een weg hebt gebaand, dan schrik je even als je de buitenkant van de hal ziet. Totdat je om de hal heen loopt en je een spectaculair terras, gelegen aan de oostelijke haven ziet liggen. Wat een mooi contrast! Ik kan mij niet herinneren eerder zo’n mooi terras (en restaurant) in mijn leven gezien te hebben. Prachtige terrastafels van dik anderhalve meter breed gemaakt van uit Bali afkomstige bomen (van de Tamarindeboom), prachtige buitenbar, loungebedden, geluk en plezier alom. De entree is even spectaculair als het terras. Een uiterst charmante dame neemt de jassen aan en je kijkt direct de wc in, het pronkstuk van Harbour Club Amsterdam. De wc is “uniseks”, er draait een dj je favoriete nummer en misschien was het voor de opening, maar in de wc lag op een loungestoel een prachtige dame.

De Harbour Club heeft niet alleen een restaurant, maar ook een gezellige bar en een nachtclub/loungeruimte, waarin je zonder enige probleem een feest voor een paar honderd man kunt geven. De inrichting is modern, uiterst smaakvol en warm. Richard heeft ons een uitgebreide rondleiding gegeven. De keuken, waaronder de banketing keuken, is indrukwekkend. De beste apparatuur en materialen zijn gebruikt. De chef is terecht trots op zijn broiler, alwaar hij op een temperatuur van 1500 graden het van Piet van de Berg afkomstige dry aged black angus steaks dichtschroeit. Ik moet zeggen, ze hebben het handig aangepakt. Los van de spectaculaire inrichting, en de 140 zitplaatsen in het restaurant, loop er onder de zwarte brigade een aantal bekende gezichten rond. Wie kent hem nog: Kees, maître van Le Garage, Jaap Baan de sommelier van Au de Vie. Harbour Club staat voor een topassortiment verse oesters, goede sashimi (er zijn speciaal twee Japanse uit Frankrijk afkomstige chefs voor aangenomen) en dito vlees. Wij dronken een Chassagne Montrachet Les Chaumees -Clos de la Truffiere uit 2009 van Domaine Jouard, begeleid door verse Gillardeaux en vier nullen Zeeuwse platte oesters. Wat een feest! Gevolgd door uiterst verse sashimi van die zo even al genoemde Japanse Fransozen, gevolgd door een klassieke garnalencocktail, (modern opgemaakt), om uiteindelijk samen met Julius te eindigen met een ribeye van 700 gram dry aged black angus beef. Zalig! Slager Piet van de Berg, aanwezig, was niet beroerd om nog enige uitleg te geven. We aten de rib eye met een heerlijke bearnaisesaus, dito friet en een beetje sla. We dronken overigens bij de bearnaise “Le Haut Medoc de Giscours” uit 2008, een prachtig glas, mooi op smaak, vanille, een beetje hout en heerlijk rood fruit, met op de achtergrond de stal.

Harbour Club is met dit restaurant in Amsterdam zijn tijd vooruit. Je bent sneller vanuit het Gooi bij de Harbour Club dan vanuit het centrum van Amsterdam. Ideaal gelegen, ruime parkeergelegenheid (de dames worden met een golfkarretje naar het restaurant gebracht, zodat hun hakken niet te lijden hebben van het grind op het parkeerterrein) en een bob-service brengt je voor € 39,– in je eigen auto terug naar het Gooi, Heemstede of Haarlem. Er zijn verschillende ruimtes met dito sferen, waar diverse dj’s draaien. Zo kun je op je oude dag ook nog eens een keer de voetjes van de vloer gooien.

Vertel me hoe je het vond, ik ben er benieuwd naar. Dit kan niet anders dan een hit worden. Dat voel je, dat zie je, dat proef je.

Richard en John, succes!

The Harbour Club Amsterdam
Cruqiusweg 67
Tel. 020-7670421
Reserveren bij voorkeur via Seat me

20120512-100107.jpg

(Visited 199 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Arjen de Bruijne mei 13, 2012 at 4:00 pm

    Paard, wat een zalig verhaal en ik ga volledig met je mee. Niet Nederlands! Afgelopen dinsdag was een grote verrassing en ook wij genoten van diverse kakelverse en mooie gerechten, gisteravond de dansvloer uitgeprobeerd samen met 300 gezellige gasten van Michael van den Berg en Peter Vertregt. Wat een unieke aanwinst, echt iets anders. John en Richard weten het al, apetrots ben ik. Je zal het maar neerzetten in deze tijd. Vorige week kwam ik retour uit Azie en wij zijden tegen elkaar; heerlijk die afgelopen 10 dagen zonder negativisme en crisis want die bestaat niet in Azie. Vannacht lieten Nicole en ik ons naar huis rijden en ik had datzelfde gevoel. Dank aan twee prachtige gasten en hun hele Harbour Club brigade, tot snel. Tx & take care, Arjen