Bridges, ernstig goed

  Voorafgaand aan de opening van het nieuwe W Hotel in de Spuistraat, bezoek ik restaurant Bridges.

In het in het hoofdstedelijk Grand Hotel gevestigde restaurant Bridges wordt na het vertrek van supertalent Joris Bijdendijk de scepter gezwaaid door Bobby Rust, eveneens een protegé van Ron Blaauw. Niet alleen de chef is nieuw, maar ook het interieur. Het voormalig crematorium is vervangen door een Amerikaans aandoende inrichting; op het eerste gezicht warm, doch net iets te gestileerd.

Bridges is een visrestaurant en mijn enige vriend Richard en ik besluiten á la carte te gaan eten. We beginnen vanzelfsprekend met een glas Billecard-Salmon, begeleid met kraakverse oesters van de kaart: Umami, Zeeuwse platte en de Royal Cabernon nr. 3 (van David Hervé, voor de liefhebbers: 10 oesters per vierkante meter zeebodem in plaats van 100 en dat proef je…), gevolgd door amuses van scheermessen en pétoncles.

De opmaak van de borden is prachtig. De boter, waaronder geitenboter, wordt geserveerd als een parel in een parelschelp. Het ziet er prachtig uit.

We genieten van de gebakken langoustine met geitenkaas, vlierbloesemcrème, watermeloen, duindoornbes en de carpaccio van langoustine. De gebakken langoustine is geweldig, de carpaccio van langoustine wordt overheerst door de grondsmaak van de bieten. Dit kan beter. De carpaccio van de langoustine zelf is prachtig gemaakt. Ik probeerde het van de zomer zelf in Zuid-Frankrijk met langoustines die zo vers waren dat ze letterlijk nog leefden toen ik ze te grazen nam, maar om van langoustines een prachtige carpaccio te maken, dat is een kunst op zich.

Wij vervolgen ons feestmaal met de zacht gegaarde zeetong met Noordzee krabsalade, pompelmoes, hazelnoot, bloemkool en geitenbechamelsaus. Ik heb in tijden niet zo’n mooi, in balans zijnd gerecht gegeten. De cuisson van de zeetong was prachtig, de fijn gebrande, gehakte hazelnoot in combinatie met de Noordzee krabsalade en de zeetong een droom. Het mooie van Bridges is dat er bij ieder gerecht een prachtig glas open wijn wordt geadviseerd tegen – gelet op de kwaliteit van de wijn – schappelijke prijzen. Wij dronken overigens de wijn die ik die dag bij de lunch al dronk door: een prachtige Chassagne Montrachet.

wij besluiten wijselijk het dessert over te slaan, om er zeker van de zijn dat wij de happen bij de opening van W Hotel nog konden verorberen.

Bridges is een aanrader. Het blinkt niet uit in gezelligheid, maar als je voor perfectie gaat, ben je hier aan het juiste adres. Het moet nog iets drukker worden. Op de avond dat wij er waren (een donderdagavond) waren er vijf tafels bezet. De bistro, genaamd “Le Petit Bistro” was overigens vol.

Restaurant Bridges

Oudezijds Voorburgwal 197 te Amsterdam

Resterveren via 020-5553560

(Visited 103 times, 1 visits today)