Beaujolais Primeur in Le Garage

Het is ieder jaar een traditie dat in restaurant Le Garage de binnenkomst van de Beaujolais Primeur wordt gevierd. Zo ook gisteravond. Met vriendjes Julius en Gijs togen wij om 22:00 uur naar Le Garage om op Franse tijd te genieten van het zogenaamde “Bojo Menu”.

We besluiten spontaan 18 platte Zeeuwse oesters 00000 te bestellen. Wat een feest! In het glas allereerst de Ziereisen 2012, Steingrüble. Niet helemaal mijn smaak en ik vind hem wegvallen bij de oesters. Ik smacht naar een glas Chassagne Montrachet en maître Erwin, die al behoorlijk wat Beaujolais blijkt te hebben voorgeproefd, komt uiteindelijk door met mijn favoriete glas.

Wij genieten achtereenvolgens van een terrine de maison, met een uienchutney, een ietwat magere coq au vin (volgens mijn vriend Julius was het geen coq, maar poulet (een meisje dus)) en afsluitend met fromage van de geit en de koe.

Ik verleid de chef om nog een crème brulee te maken, eentje wel te verstaan, met drie vorken (2 kleintjes, en een grote voor de DF, dat dan weer wel).

In het glas een top Morgon, “P’tit Max” uit 2015. Prachtig. Hij doet mij denken aan de Morgon van Domaine Marcel La Pierre, ook zo’n pracht Beaujolais. We drinken vervolgens nog een prachtige fles Chateauneuf du Pape 2012. Ik ben het etiket even kwijt, maar dat krijg je ook als je zoveel flessen wijn drinkt.

Het was intussen een vreugde en spektakel van jewelste. Het met alpinopetten getooide personeel danste op de stevige jazzmuziek en ondertussen genoten wij erop los.

Om klokslag 24:00 uur is het zo ver. Met tromgeroffel komt ‘ie binnen, de Beaujolais Village Cuvée Fanchon 2016. Halsreikend kijken wij uit naar dit jonge druivensap. Na alle mooie wijnen die we gedronken hebben, smaakte hij wat wrang. Ach, het zal de nieuwigheid wel zijn. Op naar weer een prachtig wijnjaar.

De avond geef ik 3 brilletjes.

Als ik naar huis rijd denk ik alvast zachtjes aan de dag van morgen, een diner in The Harbour Club in Amsterdam en zondag het feest met de Franse drie Michelin sterren chef Pierre Gagnaire, die ooit fantastisch voor mij kookte in het Mandarin Oriental in Hongkong, waar zijn restaurant “Pierre” op de 34ste verdieping is gevestigd.

à bientôt mes amies!

Home

3 out of 5 stars (3 / 5)
(Visited 228 times, 1 visits today)