Brauhaus Uerige in Düsseldorf

Mijn jeugdvriendin Irene en ik, wij hebben wat met Duitsland. Irene is alleen een beetje doorgeslagen, zij is inmiddels in het prachtige Todtnauberg gaan wonen, waar zij zowaar twee eigen skiliften exploiteert.

Na omzwervingen in Heidelberg en Düsseldorf ben ik uiteindelijk in Nederland geëindigd, maar dat weerhoudt mij er niet van om met enige regelmaat ons buurland te bezoeken. In een recent bezoek aan Düsseldorf, de stad waar ik heb gewerkt, belandde ik weer eens in het bekende “Brauhaus Uerige”, gelegen in de Bergerstrasse 1.
Uerige bestaat ruim 150 jaar en brouwt het echte “Altbier”. Het is een echt Duits bierlokaal: houten tafels, houten vloeren, een glimmende koperen tapkast en heerlijk Duits bier. Ik was even vergeten dat je in een Brauhaus je bierviltje op je glas moet zetten als je genoeg hebt gedronken. Intussen loopt, naast de ober, iemand met afwisselend pretzels “Frikadellen” en broodjes warme worst rond. Opvallend is dat in deze bierlokalen veel (bierdrinkende) vrouwen zijn, helaas niet in klederdracht.
Wetenswaardig is dat zowel de ober die het bier serveert als degene die de hapjes serveert een zzp-er is en dus afhankelijk is van de omzet die hij maakt. Dat verklaart het buitengewoon vriendelijk personeel en een hoog tempo van serveren van bier en happen. Eigenlijk een droom om te zien dat als je wat bestelt, je direct een bier krijgt, in plaats van de mededeling “mijn collega komt zo”. Als je in Düsseldorf bent, bezoek het Brauhaus eens en vergeet vooral niet de zalige frikadellen (een soort platgeslagen gehaktbal, maar dan nog beter) met Löwensenf te eten.

Brauhaus Uerige,
Bergerstrasse 1, Düsseldorf
tel.: 0049-211132886.

20121002-225714.jpg

(Visited 873 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. piet zeebaars oktober 3, 2012 at 10:56 am

    a.t.g. gammelfleischpartie