De week van de sterren, een 10 met een griffel voor Neercanne

Het was me het weekje wel! Ik heb deze week ongepland vier maal kunnen genieten van een sterrenrestaurant. Tweemaal bij mijn vriend Ron Blaauw bij Ron Gastrobar in de Sophialaan, een evergreen die altijd goed is en waar ik iedereen de gefrituurde ui met pepermayonaise kan aanbevelen.

Eigenlijk ben ik een voorstander van de ouderwetse bistro. Ik houd niet van liflafjes en schuimpjes en gelletjes. Die krijg je bij Ron niet. Ook niet bij Neercanne.

Ik had ook het genoegen om met ZDABW te mogen logeren in één van de zeven nét geopende nieuwe suites van Château Neercanne. Het nadeel van Neercanne was altijd dat je er niet kon slapen. Die tijden zijn sinds een week voorbij. Prachtige suites, schitterend uitzicht en ongelofelijk goed ingericht. Wat een feest!

Wat ook een feest was, was het menu bij Château Neercanne, mijn god (zie hierboven). Op 1 mei 2021 is Robert Levels als chef aangetreden. Robert is een leuke vent, zonder capsones, die gezellig aan tafel het menu komt uitleggen. ZDABW eet tegenwoordig half vegetarisch, en dat was geen enkele probleem (ik hoop maar dat het een tijdelijke fase is, zij gaat er wel steeds beter uitzien, dus mij hoor je niet zeuren).

Wij boekten de combinatie van een kamer en het menu prestige: EUR 1.400,-. Niet weinig, maar iedere euro waard. De ambiance en bediening doet echt aan een Franse Relais & Château denken. De bediening is fantastisch, leuk, kundig personeel, enthousiaste, jonge, energieke mensen. Het menu prestige, wat bij het arrangement hoort, is geweldig. ZDABW kan onbeperkt schuiven in het menu, kiezen wat ze wel neemt of liever vegetarisch heeft. Er wordt niet moeilijk gedaan.

Ik heb een foto van het menu toegevoegd, want het zou te ver gaan om alles te beschrijven. aandacht verdient de onderstaande amuse met rode kool, geitenkaas, appel en kaneel. Kon mijn schoonmoeder dit maar proeven, die maakt namelijk de lekkerste rode kool ooit.

Laat ik het zo zeggen: de amuses waren fantastisch. Wat er wat mij betreft echt uitsprong, was de amuse met zeeëgel en de canelé met ganzelever en hazelnoot.

Het tartaartje van kalf met carabineros garnalen, snijboon, aardappel, karnemelk en natuurlijk, u kent uw eigen DF, het supplement van kaviaar, was geweldig. De kreeft met zwezerik was prachtig.

De kaaswagen een droom en het nagerecht even lekker.

Het mooie is dat er een wijnarrangement bij zat, maar je kon ook kiezen voor alcoholvrij. U weet, de DF is alcoholvrij, er werd dus alcoholvrij gedineerd. Fantastisch!

Château Neercanne is een aanrader. Daar moet je zo snel mogelijk naartoe. Ik had de fietsen mee (je meot toch ergens weer de vers ingenomen calorieën verbranden), wij hebben heerlijk gefietst naar de Tefaf naar het centrum van Maastricht en hebben en persant ook nog 12 kilometer van het Pieterpad gelopen, dat deels door België voert en eindigt bij één van de mooiste koffiehuizen/cafés waar ik ooit ben geweest, Salante. Ga naar binnen en geniet van het interieur.

5 out of 5 stars (5 / 5)
(Visited 226 times, 3 visits today)