Gonpachi, bij Kill Bill aan tafel

De Dutchfoodie is een man van de wereld. Mannen van de wereld reizen graag en laten zich graag culinair verrassen. Ik ben op dit moment in Japan, het land van de reizende zon, Yakitori, Black Cod, de Dutchfoodie en businessclub fCN, die onder leiding van moeder gans Merlin Melles een trip door Japan maakt. fCN is een verzameling van een bonte en energieke pluimage.

 

Gonpachi is een restaurant waar de vechtscene uit de film Kill Bill is opgenomen, waar Uma Thurman in haar gele catsuit 30 Ninja’s te grazen neemt. Uma en de Ninja’s waren er niet maar uw eigen Dutchfoodie natuurlijk wel. Je wordt bij binnenkomst door het voltallige personeel waaronder de chefs luidkeels begroet.

 

Wij beginnen met Sashimi van de verste zalm en coquilles ooit. Dat geldt voor mijn hele trip door Japan. Overal is de vis verser dan vers. Waar halen ze het toch vandaan? Er zit een kleine Yuzu-vinaigrette overheen. Zalig!

 

Wij vervolgen met rauwe tonijn, dan de Black Cod (de beste ooit), tempura van groenten en grote garnalen (zalig!). In het glas warme Sake. Mij charmante vriendin Barbara, die naast mij zit, blijkt een Sake-fan te zijn en drinkt de DF volledig onder de tafel. En dan te bedenken dat dit nog maar de lunch is, het diner moet nog komen.

 

Alsof het nog niet genoeg is, vervolgen wij met de lekkerste Yakitori ooit, echt op een klein houtskoolgrilletje in de keuken bereid, gevolgd door de mooiste Beef ever! De DF probeert potent te blijven en daardoor eet hij minder rood vlees, maar hij maakt voor deze ene keer een uitzondering. Het vlees kan je wegzuigen, alsof het filet americain is. Of het onder de invloed is van de hoeveelheid Sake of mijn charmante buurvrouw, opeens dacht ik in de hoek Uma in haar gele pak handstand makend door het restaurant te zien vliegen.

 

Vanzelfsprekend een bekend restaurant, maar ook de Japanner komt hier graag. Er zaten meer Japanners dan Westelingen, een goed teken.

5 out of 5 stars (5 / 5)

 

(Visited 102 times, 1 visits today)