Streetfood in Kyoto

Ik reis op dit moment door Japan en ben onder de indruk van de kwaliteit van het eten. Waar je ook naar binnen loopt, in welk tentje dan ook, de meeste met een schuifdeurtje van rijstpapier en maar vijf plaatsen, het eten is de overtreffende trap van wat wij in Europa gewend zijn en verslaat ieder Michelin-sterrenrestaurant buiten Japan.

In de drukste winkelstraat van Kyoto zie ik aan de muur een gigantische plastic king crab hangen die beweegt. Eronder staat een lange rij en er staan twee mannen aan een klein houtskoolgrilletje heel kort opengemaakte poten van een king crab te grillen, misschien maar twee minuten per kant, meer is het niet.  Mijn vriend David en ik eten de verste king crab ooit, verrukkelijk!

Als ik doorloop, valt mijn oog op een man die ter plekke verse coquilles staat open te maken en ze eveneens weer op een klein houtskoolgrilletje legt, meters van tevoren bereikt de geur mij al en geniet ik van vers gegrilde coquilles met een scheutje rijstwijn. De Keuringsdienst van Waren komt er niet aan te pas., want alles is zo vers, wat een feest!

Dus als je in Kyoto bent, sla de Michelinsterren-restaurants over en eet streefood, Japan is daar zonder twijfel het beste en meest voedselveilige land ter wereld voor.

(Visited 130 times, 1 visits today)