Het Armhuis op Vlieland, een feest!

In het Armhuis is het goed toeven. Gastvrouw Clara Spannenburg verstaat haar vak als geen ander. Alsof je thuis komt bij je favoriete schoonmoeder. Dikke pret en gastvrijheid alom. Voor kinderen is het daar een feest. Zelden zo vriendelijk met kinderen ontvangen. Aangepast menu, geen probleem! Het Armhuys is qua keuken, ambiance en locatie de beste zaak van Vlieland. Reserveren is aanbevolen.

Chef de Cuisine Guido Schuuring verstaat zijn vak. Sommelier Richard van Dijk eveneens. Leuk detail, daar waar ik een prijzige Bordeaux bij het hoofdgerecht wilde bestellen, raadde hij mij de open huiswijn, eveneens een Bordeaux, aan: “omdat die beter bij het gerecht paste”. Kijk, dan zit je goed in elkaar!

Het komkommersoepje met verse munt als amuse was een uitstekend begin. Wij aten daarna geconfijte tamme eendenborst met vanille, roze peper en gember, chutney van mango, creme van eendenlever en vinigraitte van mango en roze peper. Zalig! Gevolgd door gebakken scampi, tagliatelle van saffraan, coulis van tomaat, basilicum en strandkrab. Mjam!

Het piece was rose gebraden runderlende, aardappelgarnituur, haricots verts, beukenzwammetjes en jus bordelais. Een klassieker, zeer goed op smaak en prachtig vlees. Stiekem wat frites en mayo erbij besteld.

Dessert: heerlijk coulis van aardbeien en yoghurtijs.

Het Armhuys heeft een kleine, maar zeer goede wijnkaart. Wij dronken de Saint Aubin premier Cru 2008, de Bordeaux uit 1999 en een mooie open Dessertwijn. De hoeveelheid drank heeft een gat in mijn geheugen geslagen, de namen volgen.

Voor 5 personen, inclusief drank € 281,00. Dit is waar voor je geld.

Het Armhuis
Kerkplein 6
Vlieland
0562 451935

20120530-121127.jpg

(Visited 150 times, 1 visits today)