Chez Piet op Vlie

Mijn vriend Piet, dat is me er een. Hoe zal ik hem eens omschrijven? In het dagelijks leven: huisman, levensgenieter, bovenal goed mens, scherpe zakenman. Op Vlieland: onderburgemeester van het eiland en bovenal patron van het beste (huiskamer) restaurant van Vlieland. Zelden zo’n gastvrij mens meegemaakt.

Zodra de watertemperatuur boven de 15 graden komt, wordt Piet onrustig, dan staat hij met lieslaarzen met gevaar voor eigen leven op een (geheime) strekdam met zijn buurman zeebaarzen eruit te slaan. Berucht is zijn verse sashimi van zeebaars, gegrilde zeebaars, begeleid door een “honneponnetje” (lees: Bernardus van Pon, Chardonnay van deze Nederlandse wijnmaker uit Carmel Valley).

Je denkt dat na het Armhuis er niets beters is op Vlie: mispoes. Dat is er wel. Alleen zie maar eens bij “Chez Piet” binnen te komen. Reserveren kan niet, locatie en adres zijn geheim, en je kan er alleen op uitnodiging eten. De Dutch Foodie, die waant zich een gelukkig mensch dat hij (regelmatig) wordt uitgenodigd.

Wij dronken als aperitief een glas Sekt van Henkell, rosé , “trocken”, met Vielandse worst (met en zonder knoflook) van Pieter en Eline Visser van (h)eerlijk eten. Feest!

Gevolgd door meloen met rookvlees van door Pieter Visser persoonlijk voorgelezen koeien (heerlijk!), begeleid door de Bernardus, van Pon, Chardonnay 2007. Het is goed dat Piet Eric de Bruijn (De Bruijn, wijnkopers) af en toe een vrachtje richting Vlieland laat bezorgen. De kelen zijn dorstig, de wijn gaat hard,

Een tussengerecht van op de barbecue gegaarde halve rode uien, aubergine, verse basilicum en home made pesto (devine!)

Als pièce perfect gegaard Texels lam (van (h)eerlijk eten) van de bbq en Hollandse asperges, dit alles begeleid door een glas Marinus (pinot noir) van Bernardus.

Intussen keken wij al mijmerend en genietend uit over de Vlielandse duinen en hoorden wij de zee op de achtergrond zachtjes razen.

Het wordt niet beter in het leven, zeker niet. Zorg dat je erbij bent!

Chez Piet
Adres: geheim
Tel.: idem

20120531-210054.jpg

(Visited 104 times, 1 visits today)