Sashimi van verse zeebaars bij “Chez Piet” te Vlieland

Al eerder schreef ik over de verborgen parel van Vlieland, huiskamer-restaurant Chez Piet. Ik was samen met een aantal charmante dames (waaronder een vrouw met heel zachte wangen) de gelukkige gast van Piet. Piet bereidt zijn eten alleen met verse producten en bij voorkeur van, op of om het eiland. Ik weet dat hij zijn vlees op Vlieland betrekt bij Heerlijk Eten, bij slager Pieter Arie Visser, maar zijn zeebaarzen die vangt hij zelf. Zodra de temperatuur van het zeewater boven de 15 graden komt, wordt Piet zenuwachtig en staat hij met zijn rubberen vispak (er zijn vrouwen die dit hoogst aantrekkelijk vinden) ver op de pier aan de Noordzeekant en vecht hij met de zeehonden om de voorbij trekkende zeebaarzen. Soms wint Piet van de zeehonden en daar kun je als gast de vruchten van plukken. Piet bereidt de zeebaars puur natuur: huid eraf, hij plukt het vlees van de graat, serveert het met wat sesamolie, zoute sojasaus, wat lente-ui en peterselie. Wat is dit lekker! En dan die mooie duinen, de Noordzee, de ondergaande zon en het wuivende helmgras. Het leven is goed.

Dit is de beste Sashimi die ik ooit heb geproefd. Nobu kan hier een puntje aan zuigen.

Chez Piet, Vlieland
Locatie en adres geheim,
“for incrowd only”.

20120907-193015.jpg