Restaurant Zuiver: geduld wordt beloond

Restaurant Zuiver is in het prachtige appartementencomplex Vlierijck gelegen, vlakbij de aankomststeiger van de veerboot.

Eten bij Zuiver vergt geduld, dat uiteindelijk wordt beloond. De zaak kent een strak interieur, onervaren bediening met een ervaren kok.

Chefkok en patron Ewout Lindenhovius verstaat zijn vak. In Zuiver wordt alleen een Menu de Chef geserveerd, naar keuze drie, vier of vijf gangen, oplopend van € 34,50 naar € 49,50. Naar keuze een wijnarrangement, per glas € 5,50.

Een Menu de Chef op een eiland als Vlieland is een juiste keuze. Je bent verzekerd van verse producten, en dat waren ze. Je moet wel geduld hebben. Na 20 minuten heb je water op tafel, na 30 minuten brood en wellicht het eerste glaasje wijn. Dit moet echt anders. De ober is een amateur. De zaak had nu maar vier tafeltjes bezet, hoe als alle 15 tafels bezet zijn?

Wij aten drie gangen, te beginnen met een prachtig opgemaakte salade van Hollandse kropsla, Hollandse garnaaltjes, piccalilly en dunne toast van wit brood. Het wit brood was enigszins vettig.

Het hoofdgerecht was een klassieke, prachtige en malse ribeye met mouselinesaus, bordelaise (de favoriet van het eiland) en waterkers. Voor de kinderen halve portie smet frites mogelijk.
Ewout verraste ons met een dessert van ijs van rode bloedsinaasappel en een “kano” van chocolademousse, gevuld met een mousse van mango en aardbei. Goed.

De (goedkope) wijnen waren perfect. Wij dronken bij het voorgerecht een glas Chardonnay-Vermentino, “Perle du Sud” uit Frankrijk en bij het hoofdgerecht een glas Cabernet Sauvignon “MontGras”, van DeGras uit Chili voor eveneens € 3,50.

Als je alle tijd hebt, is een bezoek aan restaurant Zuiver het aanraden waard. Kindvriendelijk.

Restaurant Zuiver
Willem de Vlaminghweg 2
Vlieland
Tel.: 0562 451014
info@zuivervlieland.nl

20120606-182833.jpg

(Visited 240 times, 1 visits today)