Genieten op Vlieland bij Restaurant Bravoure

Het in de Dorpsstraat van Oost-Vlieland gelegen Badhotel Bruin is het favoriete hotel van de Dutch Foodie in de herfst en winter. Café ’t Praethuys op kruipafstand, en de Waddenzee op 25 meter. Heerlijk.

Ik slaap graag in een hotel waar je goed kan eten. Bij Badhotel Bruin ben ik dus aan het juiste adres.

Restaurant Bravoure is eigenlijk een ondergeschoven kindje van het badhotel.  Het is niet echt gezellig, maar de bediening, die erg vriendelijk en leuk is (en de gasten idem), en het heerlijke eten, maakt dat ik er graag eet. Mijn advies is om er eens een goede binnenhuisarchitect op te zetten, het af te sluiten van het bar gedeelte en er een gezellige huiskamer van te maken.

Met het vertrek van de beste chef van het eiland, Robert Buurma, naar het verderop gelegen “Zuiver” heeft souschef Raymond Venmans de scepter overgenomen. Raymond is met ruim 6 jaar ervaring in het Amstel Hotel en een gezonde dosis passie de juiste man in de keuken.

De kaart biedt keuze uit een heerlijk drie gangen menu ad € 45,- (zeebaars en krab vooraf, gevolgd door hert, biet winterpeen, appel en kaneel als hoofdgerecht, en een Pannacotta met Haagse hopjes, champagne en kletskop na), te vergezellen van een wijnarrangement ad € 17,50. Gratis water op tafel. Value for money. De kaart biedt voorts een keur aan klassieke gerechten met een moderne twist.

 

Wij genieten van de Vitello Tonnato, alsmede van de salade van geitenkaas met bietjes , macadamia en gerookte bieten-vinaigrette. De zich in het gezelschap bevindende kinderen genieten van de huisgemaakte pomodorisoep. Zalig.  De voorgerechten zijn vriendelijk geprijsd: € 12,-, de soep € 8,-. In het glas een werelds’ beste rose’s: domaine Tempier, 2014. Ik drink hem graag jong.

Wij vervolgen met een van de beste bereidde (dry aged) côte de boeuffs uit mijn leven, alleen voor 2 personen te bestellen met heerlijke (huisgemaakte) frites, Hollandaise, dragonsjus en gegrilde groenten. Op de kaart staat dat hij op de Big Green Egg is bereid, ik durf dat te betwijfelen. Ik kok thuis nagenoeg dagelijks op de BGE en meen het te kunnen herkennen. Het maakt mij eigenlijk niet uit hoed de côte is bereid, feit is dat de cuisson perfect was, het feest ongelooflijk smakelijk en mals. Het komt van Piet van de Berg (dus: Nice to Meat). Ik bedank staande het diner spontaan Mikel Pauw van Nice to Meat voor dit culinair orgasme. Ik zou hier gewoon een bearnaise bij serveren.

 In het glas de rode wijn van Tempier, 2010. Pvd wat is die lekker. Voordat de fles leeg is bestel ik er online 24.

 Wij sluiten af met kaas: “fromage pour finir le vin”, zou mijn half Franse vriend Yves zeggen, en zo is het. Wij genieten van een selectie van eilander kazen, waarvan de meeste van Niels Koster vandaan komen. Niels is de lokale muziekleraar die in een voormalige waterbunker “bunkerkaas” maakt. Onder meer van zeewier van het wad.

 Speciale aandacht dient te worden besteed aan de onberispelijke, vrolijke en enthousiaste bediening onder leiding van Jarno Heres. Een top gastheer, die het verschil maakt!

http://www.badhotelbruin.nl/

(Visited 232 times, 1 visits today)