Kaas in Jermyn Street: Paxton & Whitfield

Ik ben met mijn dochter in Londen: een aardje naar haar vaartje. Ook zij kan het goede leven waarderen. De man die met haar trouwt, zal de gelukkigste man op aarde zijn. Als er iemand verstand heeft van lekker eten en weet hoe je dit moet bereiden, is het mijn dochter Fien wel.

We lopen door Jermyn Street, na een fantastische high tea bij Fortnum & Mason en we komen langs mijn favoriete kaaswinkel in Londen, Paxton & Whitfield. Precies zoals je het denkt: Engelse lulligheid ten top. De zaak heeft waarschijnlijk al sind 1797 hetzelfde interieur en ik besluit wat kaas, en met name hun beroemde ‘charcoal crackers’ te kopen. Heerlijke volkoren crackers die zwart zijn van de houtskool.

Er is één “maar” aan mijn dochter: zij houdt niet van kaas, hoe is het mogelijk!

Fien blijft buiten staan, terwijl de DF, levensgenieter van beroep, een serieuze aanslag doet op de kaasvoorraad. Met name de Stilton is daar fantastisch. Ik neem een stukje Stilton mee en nog een prachtige Cheddar uit Yorkshire, en natuurlijk de beroemde charcoal crackers. Ik frommel de kaas stiekem in mijn elektronische ijskast van het hotel en nietsvermoedend heb ik ze vandaag mee naar huis genomen om mijn vrouw te verrassen met een heerlijk stuk Engelse kaas en een mooie fles port. De Engelse douane verdenkt mij van het meesmokkelen van explosieven en voordat ik het weet, word ik apart genomen in een onderzoekskamer en word ik van top tot teen gestript, want de kaas in mijn koffer zag er toch wel erg uit als een kneedbom. Gelukkig viel het allemaal mee en kon iedereen er hard om lachen. Toch best raar om je voor een man en een vrouw te moeten uitkleden om een stuk kaas, maar wel weer een mooi avontuur. En zo even heb ik de kaas geproefd, wat een feest! Deze Stilton en Cheddar zijn zo mooi, beter wordt het niet. Dus mocht je in Jermyn Street zijn en uitgekeken zijn op de schoenen en de shirts, loop eens bij Paxton & Whitfield naar binnen en zet het genietertje vol aan. Beter wordt het niet!

https://www.paxtonandwhitfield.co.uk/

5 out of 5 stars (5 / 5)
(Visited 334 times, 1 visits today)