Rijsel: “kip ik heb je”

Het is mijn vriend Brink die mij al op restaurant Rijsel wees, en navraag bij Julius leverde de reactie op: “lees jij mijn Blog eigenlijk wel?”. Ooh, ik begrijp het al heren, u was mij voor. Enfin, gevestigd in Amsterdam Oost in een voormalige huishoudschool hebben Gastheer Pieter Smits en chef Iwan Driessen deze “rotisserie” gevestigd. Hip Amsterdam komt hier graag. Op bestelling een poule de Bresse gegeten. We aten met z’n vijfen, waaronder 3 kinderen.
Grillen, dat kunnen ze bij Rijsel. De kip wordt volgens geheim recept van Iwan met zijn eigen jus (met daarin de vermaalde lever) bestreken, wat een extra krokante huid oplevert. Zalig! Was enigzins onaangenaam verrast dat 1 kip € 137,50 kost. Zo groot was de kip nou ook weer niet. Volgende keer neem ik gewoon de “normale” zwartpootkip.

Ik was gewaarschuwd voor de trage bediening, dat viel mee, een persoon extra, of bediening die alert rondkijkt, zou niet gek zijn. Ik zou hier graag nog een keer gaan eten. De bediening is erg aardig, kan met kinderen omgaan en heeft verstand van zaken. Goede open wijnen en de terrine van zure zult en varkenskop was heerlijk, gelijk zo het dessert, een klassieke opera, met ijs van bloedsinaasappel.

Een aanrader.

20120211-220819.jpg

(Visited 210 times, 1 visits today)