The Royal Oak

Morgen vertrek ik voor een aantal dagen naar Londen om de finales van de diverse sporten bij de Olympische Spelen en de slotceremonie bij te wonen. Er staat een prettig aantal culinaire tempels op mijn bezoek te wachten. Dit herinnert mij eraan dat je nog één tophotel in Zuid-Engeland, West Sussex, van mij tegoed hebt, en dat is de Royal Oak in East-Lavant.
De Royal Oak ligt vlak bij het plaatsje Goodwood, alwaar ik paardenraces heb bijgewoond. De Royal Oak is een klein hotel met vijf kamers, waarvan twee in een aparte cottage en twee in een cottage/verbouwde schuur. Die laatste twee had ik. Kleine gezellige kamers met een ruime badkamer, met het achterraam op de hoogte van het maaiveld, alwaar je uitkijkt over een prachtig Engels graanveld.
In verband met de paardenraces op Goodwood hadden ze de prijzen verdubbeld. GBP 250,– voor deze kamer exclusief 10% “service charge” (over alles,dus ook bestelde drankje), ik vond het niet weinig. The Royal Oak staat met name goed bekend om zijn keuken. Die avond at ik bij mijn vriendin Annette, dus ik heb het diner helaas moeten overslaan, maar een kijkje in de kaart en op de borden van mijn medegasten tijdens de lunch stemde mij gerust en buitengewoon vrolijk, evenzo als de prachtige wijnkaart. Een gezellig restaurant, terras idem en buitengewoon mooie dames in de bediening.

Ik zou hier dus nog een keer gaan logeren, al was het alleen maar om er te eten, maar dan wel buiten het Goodwood seizoen, omdat de prijzen dan enigszins billijker zijn. Engeland is een duur land om in te reizen, maar het voordeel is dat de keukens beter zijn dan in het gemiddelde Franse etablissement en het publiek stukken beter.

The Royal Oak
Pook Lane
East Lavant, Chichester
west Sussex
Tel.: 0044 1243 527434

20120809-230552.jpg

(Visited 48 times, 1 visits today)