De fijnste crackers

Al eerder schreef ik over de door mij zo geliefde Italiaanse watercrackers van Oliva. Vet- en cholesterolvrij, waar vind je ze nog? Het enige wat ik mezelf nog moet aanleren, is dat ik ze eet zonder iets lekkers erop, maar zoals je weet, als er geen vet en zout in zit, dan smaakt het niet.
Bij l’Amuse ontdekte ik “toast for cheese” van de “Fine Cheese Company” uit het kustplaatsje Bath te Engeland.
Ze hebben hem in twee soorten: met dadels, hazelnoot en pompoenzaden of met vijgen en abrikozen. Het zijn eigenlijk gedroogde vruchtenbroden die ze heel dun hebben gesneden en door het drogen zijn het een soort crackers geworden die je naar keuze koud kunt eten, dan wel kan opwarmen. Ze zijn zalig. Niet alleen l’Amuse verkoopt ze, maar ook inmiddels de Hanos, dat scheelt een euro of twee.
Voor Eline van de delicatessewinkel (H)eerlijk eten van Vlieland zal ik er een paar meenemen om te proberen. Een mooi gerijpte epoisse samen met de toast for cheese en bij voorkeur de uitvoering met vijgen en abrikozen, is een feest voor de smaakpapillen.

20120809-130300.jpg

(Visited 108 times, 1 visits today)