Het genietertje even aan: Caulils en Meeuwig & Zn., Haarlemmerstraat in Amsterdam

Soms, als ik op weg naar huis ga, dan maak ik even een korte pitsstop in de Haarlemmerstraat en ga ik op “culinaire strooptocht” . Ik bezoek dan meestal maar twee winkels: De Italiaans/Spaans delicatessenwinkel “Caulils” en “Meeuwig & Zn.”, voor “Olie Mosterd & Azijn” van foodstylist en chef Manfred Meeuwig. De meesten komen daar voor de olijfolie, de Dutchfoodie voor de groene pesto.

Bij Causils koop ik meestal mooie Parmigiano, Lomo (Spaanse worst gemaakt van wild zwijn) en koop ik de gedroogde pasta in de bekende gele verpakking van de familie Martelli. Maarten heeft ook prachtig gerijpte kazen, probeer de Epoisse eens. Causils verkoopt ook de door mij zo geliefde Oliva watercrackers, feest. Een wereldzaak.

Bij Manfred Meeuwig koop ik de beste groene pesto ooit. Ik probeer hem tevergeefs zelf na te maken met twee handen verse blaadjes basilicum, peper, zout, een teen knoflook, beetje Engelse mosterd, lichtbruin geroosterde pijboompitten, scheutje citroensap en mijn eigen olijfolie (hierover in een volgend blog meer). Zoals Manfred zijn pesto maakt, dat lukt mij niet. Mijn vriendin Evelien (die van Vlie) en mijn vader, maken hem ook al zo lekker. Ik kan buiten uiensoep, slecht soep maken, en ook de pesto lukt mij niet goed. Twee dingen in mijn culinaire leven die niet goed gaan, enfin, dat valt nog mee.

Wat is toch het geheim van goede pesto, ik knip zelfs de steeltjes van de blaadjes? Enfin, wat een ander beter kan, moet je nooit zelf doen!

Bij Manfred haal ik ook nog de mooiste ansjovis van Ortiz.

Ga eens naar de Haarlemmerstraat in Amsterdam, tussen de Prinsengracht en Singel in en ervaar het culinaire genot!

Caulils, Haarlemmerstraat 115, Amsterdam

www.caulils.com

Meeuwig & Zn., Haarlemmerstraat 70, Amsterdam

www.meeuwig.nl

20120807-193658.jpg

(Visited 299 times, 1 visits today)