Yamazoto, Okura

Mijn vriend Eric en ik dieeten veel, dat mag gezegd worden. Dieeten is een straf, die je zo plezierig moet ondergaan. Hoe fijn is het om dan voor een lo carb lunch bij het hoofdstedelijke Yamazoto aan te schuiven? Je waant je even in Tokyo, met een Engels sprekende brigade en onberispelijke service.

Traditioneel eten we shabu-shabu, Japanse bouillon, groenten, paddenstoelen en dun gesneden plakjes entrecote van Wagyu vlees, die je in de bouillon gaart. Mager, so far so good. Maar, wat eten die Japanners naast ons eigenlijk? Precies: assortiment Sushi en tempura, uhh, even als starter proeven. Een feest.

Neem wel een schoon hemd mee, want na een flesje Bernardus (chardonnay) is de hand wat minder vast, en de bouillon toch wel erg dun.

Een aanrader.

20120120-230734.jpg

1 Comment

  1. Julius januari 21, 2012 at 10:06 am

    Tempura, superlekker maar dieet…?
    Bernardus niet een tikkie zwaar voor de lunch?
    Mooi verhaal uit een toptent!