Bij Qunis, voor mensen die willen onthaasten

 Iedere keer als ik in één van de kranten een nieuw restaurant zie opduiken (de meesten heb ik dan al bezocht), die mij blijkt te zijn ontschoten, dan neem ik een screenshot en neem ik mij plechtig voor het restaurant met een bezoek te vereren. Zo ook het restaurant van Ronald Kunis, gelegen in het oude gemaal in Lijnden.
De locatie is prachtig. Kunis is afkomstig van de kas en heeft een voorliefde voor het werken met groenten. Mijn echtgenote, die zichzelf tegenwoordig “flexitariër” noemt (heb ik weer, waarom niet: “nymfomane”?), wilde perse “Bij Qunis” eten. Het gebouw is imposant. Alleen daarvoor zou je er al een keer naartoe moeten en als je wilt onthaasten, is dit echt dé tent.

De kaart kent een nadruk op mooie gegrilde biologische groentes, en je kan kiezen tussen een aantal vriendelijk geprijsde menus.

Wij zijn binnen en na een half uur hebben wij het eerste drankje op tafel. Na 50 minuten en drie keer vragen krijgen wij een stukje brood en na herhaald verzoek de kaart. Na 1:10 minuten kunnen wij eindelijk bestellen. En als we 1 uur en 40 minuten zitten, hebben we het voorgerecht. Ik ben met mijn kinderen, die het inmiddels helemaal hebben geschoten. Als ze nu lastig zijn, dan dreig ik met een diner Bij Quinis en opeens zijn ze poeslief en halen ze vrijwilig de afwasmachine leeg.

Wijj besluiten onze avond er niet door te laten verpesten. De DF geniet van een tartaar met makreel , witlof en citroengras. Ik vind de tartaar iets te warm, maar het is een mooi gerecht. Mijn tafelgenote geniet van een salade van diverse gegrilde groenten. Mooi op smaak gebracht en prachtig geserveerd. Als je vegetarisch wilt eten, ben je hier echt aan het goede adres.

Ik vertel de goedbedoelende serveerster dat ze niet moet schrikken als er zo een Marrokaan met een brommerhelm op in de zaak staat: dat zijn de broodjes shoarma die wij besteld hebben om de ergste honger te stillen. Als ik ook nog grap of wij kunnen blijven slapen komt de boodschap eindelijk aan: het hoofdgerecht volgt 20 minuten na het voorgerecht.

Het hoofdgerecht is een sous vide voorgegaarde en in de bigg green egg gegrilde kippenborst met een gekonfijt kippenboutje. De kippenborst is te rauw, linke soep met kip. De saus is geweldig, het kippenboutje ook.
Mijn tafelgenote geniet van de signature dish van de chef: in zoutkort gegaarde knolsederij, daarna kort gegrild. Briljant lekker. Dat moet worden gezegd.

De wijnkaart is vol met voor de DF onbekende en vriendleijk geprijsde wijnen met een biologische inslag. Wij kiezen voor een Spaanse wijn, erg lekker, wel beiden hoofdpijn de volgende dag.

Alleen als de kinderen niet te harden zijn, ga ik hier nog een keer met ze eten. Dan neem ik zeker de knolselderij. er wordt goed gekookt, hoe hier geld verdiend wordt is mij een raadsel. Ik schat max 45 couverts en te vriendelijke prijzen, alhoewel, op de zwarte brigade is behoorlijk bezuinigd….

Bij Qunis
Akerdijk 12
1175 LE Lijnden

(Visited 203 times, 1 visits today)