Breakfast at Melissa’s

Wat is er fijner om na een copieus diner de ochtend te beginnen met een ontbijt bij Melissa’s?

Melissa’s heeft inmiddels een vijftal vestigingen in Zuid-Afrika, waaronder drie in Kaapstad. Het is het initiatief van Marc en Melissa van Hoogstraten. Uitgangspunt is dat alle producten biologisch zijn en, naast een super ontbijt, lunch en borrel, is het een echte foodshop; de mooiste olies, noga, fruitsoorten, cupcakes, groentes en keukenspullen kun je er kopen.

Mijn vriendin Pippa verheugde zich al weken op het ontbijt bij Melissa’s, en terecht. Je kunt er tot 12:00 uur terecht voor ontbijt. Er is een tafel waarop de heerlijkste yoghurts, creams, noten, muesli’s en cupcakes staan, maar je kunt tevens à la carte eten. De kaart is buitengewoon gevarieerd en uitgebreid. Er zijn diverse versgebakken scones, muffins en croissants.
Wij aten onder meer Melissa’s classic toasted banana bread met poedersuiker, mascarpone en honing (zalig!), scones met whipped cream en de Dutch Foodie at de door hem zo geliefde eggs benedict: perfect zacht gepocheerde scharreleieren, met in de oven gegrilde bacon, geroosterde ciabatta met heerlijke hollandaisesaus en geroosterde tomaten. Wat een feest.

Het is ongelofelijk dat Europa, en in het bijzonder Nederland, een Melissa’s ontbeert. Zouden de Nederlandse eigenaren niet willen overwegen om alsjeblieft ook in Nederland een aantal vestigingen van Melissa’s te openen? De presentatie en verpakkingen zijn ongekend, de sfeer is goed, het is er goed toeven, het eten komt snel op tafel en wordt ter plekke vers bereid.

Melissa’s
94 Kloof Street, Kaapstad
Tel.: +27 214245540

20130318-231858.jpg

(Visited 34 times, 1 visits today)