De eerste Oosterscheldekreeft bij The Harbour Club

Inmiddels terug uit Kaapstad (je hebt nog één beoordeling tegoed), kwam er zo maar iets fijns op mijn pad.
Zoals ik eerder schreef wordt de Dutch Foodie rond 1 april van ieder jaar onrustig. Het is dan weer de tijd van de Oosterschelde kreeft. Hoe fijn is het om te weten dat The Harbour Club samen met Schmidt zeevis de eerste Oosterschelde kreeften heeft gekocht, waarvan de opbrengst ten goede is gekomen aan het Lilianefonds. De oplettende lezer heeft vanmorgen in het Stan Huygens journaal een verslag gezien van de eerste vangst. Het is de kreeft die Erica Terpstra in haar handen had, ja precies die, die gisteravond op het bord van de Dutch Foodie belandde. Wat is het leven toch een feest!

Voor de zekerheid heb ik er twee laten bereiden, een gewoon gekookt met mayonaise en groene sla, de ander gegrild. Geen botersaus, thats’ it. Je schijnt hier van af te vallen, aldus Dr. Frank.

In het glas de zo door mij geliefde Belondrade y Lurton 2011, een van de mooiste Spaanse witte wijnen uit de Rueda. Een half dozijn oesters (Gillardeau van Hervé), een mooie slanke blonde juf in de bediening. Het genietertje stond weer in de hoogste stand, met dank aan John en Richard.

Het (rechter) aquarium ligt vol met de Oosterschelde kreeften bij The Harbour Club, ga er dus snel naartoe. Het is een ongelooflijk mooie en gezellige zaak.

P.s.: Ik heb nog een nieuwtje voor jullie. Michiel Deenik van Vis aan de Schelde begint aan de overkant in het nieuwe Rai Complex een “Vlees aan de Schelde”. Hij is inmiddels eigen koeien aan het fokken in Brabant en er komt een heuse slagerij en brasserie op de begane grond, waar je vanaf 7 uur kan ontbijten. Het restaurant is niet via de Rai te bereiken, om te voorkomen dat er congresgangers met witte naambordjes naar binnen vliegen.

Ik kan niet wachten tot Michiel open is!

Op naar mijn geliefde Vlieland, alwaar ik de pasen vier. Gelukkig kon ik bij Suzanne van de Havenwinkel twee dozijn Gillardeau krijgen. Joost de Bruijn heeft de witte wijn al bezorgd…., en Piet’s huiskamer restaurant verwacht ons zo….

Vrolijk pasen!

20130329-170539.jpg

(Visited 64 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Ricky maart 29, 2013 at 6:59 pm

    Mooi verhaal weer Paardje. Een Paasgroet vanaf ons zo geliefde 5 km oostwaarts gelegen eiland.

  2. Moker maart 29, 2013 at 8:14 pm

    Nadat ik vanmorgen in geuren heb kunnen genieten kan dat nu in kleuren !! Die vleeshut klinkt zeer interessant !!