Corner Store: happy wife, happy life!

Mijn favoriete culinair recensente Mara Grimm schreef er al over, het in de (voorheen) achterstandswijk en thans hotspot Amsterdam-Noord gelegen Corner Store. Op de hoek van de Papaverweg, in een straat waar de DF zijn bolide niet durft te parkeren zonder dat hij continu in de angst aan tafel zit of hij bij terugkomst zijn auto op vier blokken aantreft, is Corner Store gelegen. Het is een soort moderne loods, meer is het niet.

Bij binnenkomst is de ontvangst allerhartelijkst en wat opvalt is de hoeveelheid jonge mensen die er rondlopen. Ik denk dat er nergens zo veel personeel op het aantal gasten is als bij Corner Store. Ze doen iets goed in deze tijd van personeelsschaarste.

Corner Store is voornamelijk een vegan restaurant, iets waar de Mrs. DF blij van wordt. Het spichtige wicht zweert steeds vaker vlees, vis en de alcohol af. Als dat maar goed gaat.

De kaart is afgedrukt op een A4-tje en overzichtelijk.

Wij beginnen met één van de heerlijke aperitieven, een Yuzushu The Plum spritz, € 12,00, een spritz gebaseerd op sake yuzu, waanzinnig. “Zij die alles beter weet”, kiest voor een alcoholvrije kombucha. De kaart kent overigens zeven soorten alcoholvrije drankjes, fantastisch voor bij de maaltijd. Er staat ook sake op en mooie Japanse digestives. Waar die Japanse invloed op de kaart vandaan komt, is mij een raadsel, want de kaart is verder verre van Japans.

Het brioche brood met geitenboter en zeewierzout, waanzinnig.

Wij kiezen voor het vegetarisch menu, € 39,00 per persoon, geen geld.

Wij beginnen het menu met de enoki (paddenstoelen) tempura, een waanzinnige mooie pickle van de lotuswortel. Erg lekker en een mooie start. Het zuur in de pickles is mooi in balans de kleuren zijn prachtig.

wij vervolgen met de geroosterde prei, groene pepers en tofu (waanzinnig!).

De koolrabi met Thaise basilicum en grapefruit is eveneens een droom. Dat je van koolrabi zo iets moois kan maken. Ik proef de zilte miso en het zuur van de grapefruit, en daar word ik blij van. De chef verstaat zijn vak.

De okra (ik zocht ‘m op: “een eenjarige plant uit de Kaasjeskruidfamilie, de onrijpe vruchten van deze plant worden gebruikt als groente“) met sesam en de ijsplant is lekker, maar de absolute winnaar van de avond is de gegrilde aubergine met macadamia en lente-uitjes:

wat een zalig gerecht.

Er zit overigens een lekker tempo in de avond, kijk én daar houdt de DF van.

Intussen kijkt de DF stiekem de keuken in en ziet hij dat de keuken hoofdzakelijk bemand wordt door vrouwelijke koks. De chef blijkt een man te zijn, maar is niet aanwezig. De sous kijkt mij vanachter de passe aan heeft zulke mooie “IJsland-blauwe” ogen dat de DF even vergeet dat hij getrouwd is en hij langzamerhand aan tafel wegzwijmelt, totdat een keiharde trap op zijn schenen hem weer terugbrengt bij de dagelijkse realiteit. “Zij die alles beter weet” heeft de DF vol in de smiezen. Het leven is niet altijd even eerlijk.

Wij sluiten de warme gerechten af met andijvie, shiitake, XO-saus en gefermenteerde rode pepers en wat komkommer pickles.

En dan komt het! Wij mogen een dessert kiezen. Er zijn twee desserts, de ene is ganache met peer en miso (waanzinnig!), maar de absolute winnaar is het ijs van groene appel met dragon en een crumble. IJs van appelen is vaak niet zo lekker, maar het ijs wat ik hier proefde deed mij heel sterk denken aan mijn bezoek aan Favikken, het restaurant in Zweden, tegen de Noordpool, wat helaas is gesloten. Daar dronk ik bij mijn dessert een puur appelsap, geperst uit bevroren appels, die in een ouderwetse druivenpers stonden. Die appels waren geplukt in de herfst en in de zomer haalden ze die uit de diepvries en lieten ze ze gaandeweg de avond langzaam ontdooien, en doordat het water nog bevroren was en het suiker als eerste ontdooide, kreeg je een soort prachtige zoete appelsap. Daar deed dit ijs mij aan denken. Alleen al voor het appelijs zou ik teruggaan.

Een waanzinnige zaak. En het bonnetje? € 112,00. De DF heeft voorgerechten gegeten die € 112,00 waren. Ongelofelijk hoe ze voor deze prijs deze zaak kunnen draaien. Eén minpunt: de kaart staat vol met natuurwijn: die is natuurlijk niet te drinken en voor mensen die geen verstand van wijn hebben en daarom heeft de DF het bij deze ene cocktail gehouden. Hier laat de jonge generatie omzet leggen. Zorg dat je altijd een paar “normale” flessen hebt liggen voor gasten die niet van natuurwijn houden. De volgende keer neem ik mijn eigen fles wijn mee want ondanks de wijn, het is een absolute aanrader!

5 out of 5 stars (5 / 5)
(Visited 626 times, 1 visits today)