First class dining met Emirates

The Dutch Foodie is aan ontspanning toe. Via Dubai vlieg ik naar Auckland om daar onder meer met een Maori chef in het oerwoud te gaan koken. De ingrediënten lopen en kruipen nu nog nietsvermoedend rond. Hoe beter naar Nieuw Zeeland dan first class met Emirates?
Het is een waar feestje. Je wordt opgehaald met een verlengde S-Klasse, aan boord wifi, een eigen hut, eigen douche, een wijnkaart om van te dromen en een chef die any time maakt waar je zin in hebt, en last but not least: een barretje!

We trappen af met Dom Perignon cuvee 2003 met verse kaviaar en warme blini’s. Goddelijk!

De wijnkaart is gevarieerd, naast Blanc de Lynch-Bages 2010, staat er de door mij gisteren in het Conservatorium hotel gedronken Cervaro della Sala Antinori 2009 op. Wat een zalige Chardonnay is dit toch! Erbij yakitory, gegrilde coquille met citroengras, envelop van pastei-deeg met geitenkaas. Heerlijk, en dat allles op 12 kilometer hoogte. Het volgende gerecht is in aantocht: Salmon roulade (niet van de Griekse vestiging van Foppen), gevuld met zachte geitenkaas, lekker.

De (malse) lamsfilet uit het pannetje, chilisaus, ratatouille en puree smaakt goed. In het glas een Collazzi IGT, Toscana 2009.

De kaaswagen is onderweg, de vintage port Quinta do Noval 2000 wordt ontkurkt. Het is goed toeven hier hoog in de lucht.

Wat een leven heeft de Dutch Foodie, ik hoor het u denken, en weet u wat: u heeft helemaal gelijk!

20121019-013832.jpg

(Visited 39 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Dr Bubbels oktober 18, 2012 at 11:50 pm

    Kijk, zo is reizen natuurlijk echt leuk! Mocht het toch mis gaan met de zalm en er is wel een knappe zuster aan boord, maar nog geen gezellige dokter, dan de kunnen de Emirates mij altijd laten invliegen… wat dat betreft heb ik altijd dienst :=)