Heli-lunchen bij Interscaldes

In de winter ga je heli-skien, in de zomer ga je heli-lunchen. Interscaldes is daar met haar heliport de perfecte plek voor.
De plioot ging er vanuit dat de 4 lunchers gezamelijk 360 kilo zouden wegen. Die is van een koude kermis thuisgekomen. Bijgaande foto van passagiers Eric, Julius en Bart-Jan zegt genoeg. Nadat de piloot de initiele heli heeft omgeruild voor de “xxl-versie” konden wij met een uur vertraging alsnog naar het lommerrijke Zeeland afreizen om 34 minuten later de heli bij Interscaldes neer te zetten. Chef Jannis en ega Claudia Brevet heetten ons hartelijk welkom. Onze komst was aangekondigd, 11 gangen in aantocht, het feest kon beginnen!
Al snel werden wij verblijd met de “savoureaux apréritifs”: rillette van witvis, kerriekrokant enTosazu gelei, gevolgd door Noordzee krab met Yuzu en zeesla, alsmede foie gras met rode biet en chutney, zalig! Dit lekkers werd gevolgd door een amuse, gelei met daarin een caprese verwerkt, zalig!

Aan de lunch!

Wij aten onder meer Noordzeekrab met avocado en Eindhovense kaviaar, petoncles met truffel, laurier en kervel (prachtig gerecht), een trio van foie gras (een trio waarvan je niet voor je op je kop krijgt, maar minstens net zo lekker), tongschar met girolles, saus van anijs en asperges (heel erg lekker), Oosterschelde kreeft (help het seizoen is bijna voorbij) met lamstong, gevolgd door een Gillardeau oester met schuim van zuurkuil, ui en merg (goddelijk), sousvide gegaarde duif met peterselie, wortel en een saus van gember-limoen (aub nog een keer) gevolgd door een selectie van de kaaswagen en een dessert van aarbei, grandmanier en sherry (Anima Aurea P.X.).

Mijn god, wat een feest, ik zou vandaag er zo weer naar toe gaan.

In het glas hadden wij de mooiste wijnen, waaronder een Engelse witte wijn (!) “Element 20” uit 2010, prachtige limesmaak, zeer fruitig, Mersault 2007 (chateau ontschoten tgv hoeveelheid drank, maar kennelijk zeer, zeer bijzonder) en een rode Domaine de la Grange des Peres 2004 (vin de pays de l’Herault), zeer schaars en een beter broertje van de bekende Mas de Daumas Gassac.

Interscaldes is beter dan ooit, de twee sterren zijn een onderwaardering, de bediening is ernstig op orde en Jannis verstaat de kunst
om bijzonder en vernieuwend te koken, maar het wel gewoon lekker te houden. Daar zouden in Zwolle een voorbeeld aan kunnen nemen.

Stap in je heli en reis af naar Kruiningen!

Interscaldes
Zandweg 2
4416 NA Kruiningen
Tel.: 0031 113 381753

En de Engelse witte wijn:
Element 20

20120707-095414.jpg

20120707-095433.jpg

(Visited 119 times, 1 visits today)