Kaasfondue uit Chamonix

Het is de Canadese Suzanne van Hotel/Restaurant Le Montrachet in Puligny Montrachet in de Bourgogne (1 etoile) die mij zo dierbare schoonmoeder dit geheime familierecept gaf: per persoon 200 gram kaas; Emmentaler uit de Haute Savoie, Beaufort en Comte. Raspen, smelt 50 gram boter in een Creuset pan en doe een gelijke hoeveelheid bloem erbij, witte wijn, 1 minuut doorkoken, per persoon 1 geplette en fijngesneden knoflookteen erbij, beetje vers gehakte Spaanse peper, bieslook en cayennepeper, paar draaien van de gewone pepermolen en dan de kaas erbij. Aan het einde wat kirsch erbij (ca 10 ml p.p.) en evt. wat vers gesneden bieslook. Doe zoals ze bijvoorbeeld bij l’Alpette in Megeve doen: serveer kleine gekookte aardappeltjes erbij die in de kaasfondue worden gedoopt, wat een feest!

20111223-225239.jpg
Restaurant Le Montrachet