Zoervleis van Johnny

Mijn vriend Johnny is een alleskunner en bovenal levenskunstenaar. Het is zijn moeder die hem onvervalst “Zoervleis met patatten” heeft leren maken. Zoervleis maak je van riblappen, die je 24 uur in half water, half azijn wegzet, met wat “op de lengte” gesneden uien, laurier, peperkorrels, zout en kruidnagels. Vlees droogdeppen en in een grote Creusetpan aanbraden, uien even kort glazig bakken, vlees toevoegen, marinade er beetje bij beetje bijdoen en dan het geheim van de smid: in stukjes een gehele peperkoek van goede kwaliteit toevoegen. Heerlijk laten stoven. In Maastricht eten zit dit met verse frieten en dan het Zoervleis er gewoon overheen. De frieten van Johnny, gemaakt van Zeeuwse bonken steken die van Menno Bijlaardo (“friet van Menno”) serieus naar de kroon. Geserveerd met verse grove appelmoes met abrikozen en kaneel. Mjam!

Johny, mag ik vaker bij je eten?

P.s. Johnny maakt ook de mooiste lampen, zie: Lampen van Johnny, Dutchdilight

20111217-151614.jpg