Kievitseieren uit de Eemnesserpolder

Kievitseieren kom je zelden nog tegen. Mijn vriend Gert verraste mij met zes stuks uit de Eemnesser polder. Wat een feest. Ik dook meteen mijn jaren tachtig kookboeken in, daar waar je nog fatsoenlijke recepten voor beschermde diersoorten vindt. Pierre Wynants bracht mij “Les oeufs de vanneaux en petit nid de cressonnette et céleri” (“kievitseieren in een nestje van tuinkers en selder”). Wat een feest! De kievitseieren 7 minuten gekookt in zout water, gepeld en warm gehouden, salade van in lucifershoutjes gesneden (geschilde) selderijstengel met fijn gesneden tuinkers (zonder stelen), draai van de pepermolen en eenvoudige vinaigrette. Maak een kruidenboter van 40 gram zachte boter, gemengd met 40 gram fijngehakte tuinkers, 4 blaadjes basilicum, 6 stengels bieslook, beetje peterselie, 4 blaadjes jonge spinazie, citroensap, peper en selleriezout. Maak van de luciferhoutjes selderij een nestje op het bord, leg daar het eitje op en serveer met de boter en toast. Eet het met een half eitje en de salade op een met de boter besmeerd toastje, zalig!

20120408-223903.jpg

1 Comment

  1. Brink april 9, 2012 at 9:58 am

    De Dutch Foodie is een held! B praat al de hele Pasen over kievitseieren maar ook in The Grand waar wij logeren onder het motto ‘lekker weg in eigen stad