Snackbar Beo: Back to Basics

 Het leven van de Dutch Foodie is een droom. De Dutch Foodie is ook een man van uitersten en dat kan niet altijd foie gras en champagne zijn, datgene wat de DF het meest bekoort. Heel af en toe moet je weer in contact treden met de basis, in dit geval de basis van de Nederlandse gastronomie: de ouderwetse snackbar. In Laren is zo’n ouderwetse snackbar gevestigd: Snackbar Beo. Snackbar Beo is gevestigd aan het Brinklaantje in Laren en in 1967 opgericht door vader en zoon Calis.

Het is een echt familiebedrijf en de specialiteit van het huis zijn kroketten, saté, ijs, broodjes filet en hamburgers. Alles huisgemaakt.

De DF krijgt spontaan huisbezoek van twee enthousiaste Limburgers, met een fles Pomerol en een terrine van foie onder de arm. De DF heeft ooit van zijn schoonmoeder een marmerenplank met daarop een klein “kaasmes” (zo-eentje met een draadje) gekregen specifiek gemaakt om foie te snijden(!), en als snel worden er flinterdunne plakjes gesneden en genietwen wij ervan in combinatie met schoonmoeders’ vijgenjam en de pomerol.

Maarja, wat als je al luisterend naar muziek van Rowwen Hèze je vierde fles Pomerol opentrekt terwijl je nog niet echt gedineerd hebt? Vrienden Johnny en Peetje weten de oplossing: er moet gesnackt worden. Dutch Foodie zou de Dutch Foodie niet zijn als hij zich niet bedacht dat tussen 23:00 en 00:00 uur ’s avonds zijn goede vriend Ron van Taxi Eemnes (uit Laren) een versnaperingetje eet om de nacht door te komen. Al snel was er direct contact gelegd met Ron die ‘live’ aan de bar zat, en werd er door deze drie gezonde knapen de navolgende (imposante) bestelling geplaatst: 3 friet met saté en mayo, 3 broodjes warm vlees met satésaus, 2 goulashkroketten (schijnt een Limburgs dingetje te zijn), 2 frikandel speciaal en een kipcorn.

Nadat Ron een aanhangwagen achter zijn taxi had gekoppeld kwam hij naar het huis van Dutch Foodie gereden alwaar een waar bachenaal werd aangericht. Het werd een waar feestje, alwaar Ron als dank kaartjes voor Ajax-Feijenoord kreeg aangeboden, bijzonder nu Ron Ajacied in hart en nieren is, en zijn Bea hardcore 010. Op de bijgaande foto is de tafel bezaaid met al het lekkers te zien en de huis-bouvier?, die zit alvast klaar voor alles wat overblijft. Helaas voor Boef, op een halve frikandel na, is alles verdampt.

Snackbar Beo voor het beste broodje warm vlees!

Iedere dag geopend tot 02:00 uur, vrijdags tot 03:00 uur.

(Visited 512 times, 1 visits today)