The Crown Inn, Chiddingfold, Engeland

Het nadeel van het Gooi is dat je kinderen voor de hoofdprijs naar allerlei Engelse kakkerskampen moeten. Het voordeel is dat je rondom het brengen en halen gelegenheid hebt om de lokale horeca en hotellerie te bezoeken; zo geschiedde.

Met de kaart, de nieuwe Michelingids en tripadvisor “in de hand” ben ik op zoek naar een hotel dat tussen Ascot ( de ene dochter) en Sidlesham (de andere dochter) in ligt.
Ik zoek eigenlijk een ouderwetse herberg, met een mooie bar en een goede hap. Ik kom uit bij The Crown Inn, in Chiddingfold (onder Guilford). Via de kanaaltunnel sta je er met 5 uur op de stoep.
Volgens de Conde Nast “Johansens Most Excellent Inn in Great Britain 2010”. Het is precies zoals je denkt dat het is: een wit gepleisterde vakwerk-gevel, en enigszins vervallen gebouw, bloembakken met geraniums, en een bar waar zich Engelse vrouwen bevinden die na het eerste bier je proberen te versieren. Prima tent dus.
Enfin, we krijgen gratis een upgrade naar de “tudor parlour room”, een soort mini appartement, inclusief hemelbed, woonkamer met 17e eeuwse haard. Normaal 165 pond, nu 125. Een prachtige romantische kamer vol met antiek, maar ook een nespresso apparaat. Kijk, dat is fijn.
De kaart is gevarieerd en traditioneel Engels, met een goed wijnkaart met wijnen geleverd door de Berry Brothers uit St. James’s Street in London. Een topwijnhandel, waar ik in mijn studenttijd veel bij bestelde. De “White Burgundy” van de “Bros” is een droom en met 23,50 vriendelijk geprijsd (die is alvast besteld).
De fish and chips schijnt een aanrader te zijn (aldus het olijke en enthousiaste meisje dat ons bedient). Gemaakt met een beslag met donker Engels bier. Mijn dochter smult ervan, gelijk zo van de “salt and pepper squid with chili and lime”. Mjammie.
De “Potted chicken liver pate with dressed leaves, grape chutney and toast” (£6.50) is heerlijk.

We genieten nog van traditionele “fishcakes” (kunnen iets beter) en Moules marinieres en “Roasted lamb rump on garlic mash, buttered greens and red wine jus” . We laten de gebakken kalfslever voor wat het is (helaas) en genieten ten volle van de Engelse kazen, de port en de desserts, waaronder een “lemon tart” en crème brulee.

Het is hier goed toeven, goede en vriendelijke bediening met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Als je er toch bent, ga eens naar Petworth House en geniet van die mooie Engelse tuin!

The Crown Inn
The Green, Petworth Road
Chiddingfold, Surrey GU8 4TX
Tel 00 44 1428 682255 email: enquiries@thecrownchiddingfold.com
www.thecrownchiddingfold.com

20130807-100752.jpg

(Visited 91 times, 1 visits today)