Witte truffel, verse boleten en Cervaro in Milaan,

De DF, wereldreiziger, is in Milaan samen met zijn vriendjes Xaf & Con, die weten pas echt wat hard werken is. Hun levensmotto luidt ”all work, no play”, waarbij zij een kostenbewuste levensstijl hoog in het vaandel hebben staan. De Dutch Foodie is eigenlijk hun ideale reispartner.

Op aandringen van Xaf & Con boek ik een penthouse suite in het Mandarin Oriental. Het ligt op 100 meter van het Grand Hotel de Milaan, maar dan net 100 meter naar achteren in een zijstraat in een oase van rust. Ik ben gek op de Mandarin hotels. Veel personeel, die maar een doel heeft: het de Dutch Foodie naar zijn zin maken, en daar, daar houdt de DF dus van. Hij is gemaakt om verwend te worden en zich te wentelen in luxe.

Enfin, Xaf en Con zijn eerder van het drinken dan van het dineren, en daar heeft de DF toch altijd een ietsie pietsie stress van alssie met hen op stap is.

Wij beginnen in de hotel bar met een van de favoriete witte wijnen van de DF, de Cervaro Della Sala, 2016, een prachtige chardonnay van het huis Antinori. Omdat Xaf & Con op een been niet kunnen staan, bestellen wij in het kader van “drie maal is scheepsrecht” drie flessen, en maken die met veel pret soldaat. Intussen flaneren de goed geklede Italianen langs ons heen. De mannen de haren strak in de pommade, de dames slank, en prachtig gekleed. De DF is hier in zijn natuurlijke habitat. Intussen dring ik bij mijn Italiaans sprekende  vriend Con aan op het maken van een reservering bij de door mijn moeder aangeraden restaurants. Mijn moeder heeft nogal een kieskeurige mening: het wordt ofwel restaurant Bice, ofwel Antico Boeucc, beiden gelegen in de buurt van de Via Manzoni. Wij kiezen voor Bice, helaas een tourist trap, waarbij wij ondanks onze reservering te horen krijgen dat er geen plek is en wij buiten kunnen wachten…. Wegwezen dus en nooit meer komen.

Wij besluiten Antico Boeucc met een spontaan bezoek te vereren. De zaak is al 320 (!) jaar in een prachtig oud palazzo aan het sfeervolle Piazza Belgioioso 2 gevestigd. Binnen oude sjeik, louter Italianen, strak wit tafellinnen, sfeervolle bogen en  goed geklede obers. Eigenlijk zoals de DF zelf is.

Mijn oog valt direct op een tafeltje met daarop een mandje met verse Boleten en een grote, dikke, witte truffel. Wat een feest. Ik laat de kaart voor wat het is, bestel gebakken boleten op wat groene sla, witte truffel, een draai van de pepermolen en een scheut olijfolie. In het glas drink ik de Cervaro door, die zij hier ook op de kaart hebben staan. Wat een feest! Zo simpel, zo lekker, de truffel zo vers!

Ik vervolg met gebakken kalfsniertjes met een mosterdsaus. Wat een feest! Jammer dat mijn vrouw en kinderen dit niet eten. Naast mij kijken Con & Xaf mij licht verwonderd aan. Zij vinden eten een noodzakelijk kwaad, kijken niet in de kaart en laten de DF bestellen met als opdracht: niet te exotisch, geen vis en niet te vet….

de geoefende lezer weet dat deze vriendschap niet op eten gebaseerd kan zijn! gelukkig houdt de DF ook van een borrel en een feestje, dus dat zit goed.

Xaf & Con eten wat muizenhapjes van de door de DF bestelde steak Fiorentina. Een portie gebakken niertjes past niet thuis in hun menu, wat sla en een plakje steak Fiorentina wel, dat verklaart zo maar het verschil in gewicht….

In het glas een  fles Antinori Guado al Tasso 2013, die perfect bij de gebakken niertjes en Firorentina past. Deze fles heeft al zijn 97 Parkerpunten verdiend!

Ik besluit in al mijn wijsheid geen dessert maar koffie te bestellen, als opeens mijn oog valt op de langsrijdende dessertwagen. Aangezien de Mrs. DF meeleest, kan ik niet zeggen of ik deze verleiding heb kunnen weerstaan…

Restaurant Antico Boeucc : ik kom hier zeker voor terug!

[USR 4]

 

 

 

(Visited 250 times, 1 visits today)