Bundnerfleisch in de Zwitserse Alpen

Van mijn vriend Hans heb ik geleerd om regelmatig “het genietertje” aan te zetten. Op een skitrip in de Zwitserse Alpen heb ik in de plaatselijke Migros een nieuwe beste vriend leren kennen: Marc, gepassioneerd slager van beroep. Zoek hem op in Champery, naast de gondel. Hij heeft een shop in een shop in de Migros. Nadat ik zijn rib eye als afkomstig van het “Simmentahler rund” heb herkend, was het liefde op het eerste gezicht. Marc verkoopt ook de mooiste zelf gemaakte cordon blue en paardensteak. Ik zou en moest zijn Bundnerfleisch proeven “viande sechee du Valais” en daar heb ik geen spijt van gekregen. Uitzicht op de Zwitserse Alpen, een fles van mijn favoriete champagne “Billecart-Salmon, brut rosé en het lekkerste Bundnerfleisch ooit. Het genietertje heeft zelden zo hoog aangestaan!

20120313-085838.jpg

(Visited 121 times, 1 visits today)