Champagne in Hotel Costes

Hotel Costes
Na de fantastische lunch in de Bokkedoorns, moest ik afgelopen vrijdag in Parijs zijn. Hoe fijn is het om om 08:33 in de Thalys te stappen en om 11:45 uur op Gard du Nord te staan?

Met mijn vriendin As had ik een lunchafspraak in het 8ste, bij hotel “Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe”, alwaar wij buiten de lunch gebruikten in restaurant “Le Saffran”. Ik kan je vertellen over de bijna koude bisque, of de glazig en eveneens koud geserveerde kabeljauw, de bediening die op zich liet wachten, maar dat is zo ongezellig. Ga er dus gewoon maar niet naartoe.

Bram Moszkowicz
Deze lunch moest om diverse redenen weggespoeld worden, maar wel met iets lekkers en op een fijne locatie. De Dutchfoodie kent zijn weg, ook in Parijs. Het werd tijd voor een fijne Franse gelegenheid, eveneens gelegen in het 8ste, waar je slecht bediend, beledigd en geschoffeerd wordt, maar waar het toch fijn toeven is. Costes is zo’n zaak. Voorheen het lievelingsadres van Bram Moszkowicz (want voor deze zaak heb je een dikke portemonnaie nodig, en goede ogen: het is er donker, edoch het vrouwelijk schoon prachtig).

Billecart-salmon brut rosé
Als ik wat te vieren heb, of gewoon “lekkere dorst”, dan drink ik een glas champagne van het huis Billecart-Salmon, en bij voorkeur de brut rosé. Deze zachte champgane, met een frisse zoetheid is een blend van 40% pinot noir, 20% pinot meunier, 40% chardonnay. Een zalig glas!

Hotel Costes
Bij Hotel Costes word je snel bediend. Ze proberen je als toerist achterin te verstoppen, pik dat niet. Ga voorin links zitten (dan zie je iedereen binnenkomen), of op het terras in de court en zet het genietertje aan. De Billecart is vriendelijk geprijsd, gaat eenmaal over de kop, dus de zonde waard!

Als je in Parijs bent, ga er lekker naar toe. Eet er niet, maar drink er een borrel.

Hotel Costes
239 Rue Saint-Honoré, Paris
+33 1 42 44 50 00

20130501-231931.jpg

(Visited 192 times, 1 visits today)