Fauchon, Parijs

Fauchon, op de Place de la Madeleine, is een van de beste delicatessenzaken die Parijs herbergt. De huidige winkel zit er sinds 1886. Het was mijn vriend Dick die mij hier ooit voor het eerst naar toebracht, op een trip met het illustere kookgezelschap “S.A.F.” (“Samen achter het fornuis”). Naar verluidt had Fauchon zelfs ingemaakte olifantenslurf en gesuikerde mieren…..

Met mijn vriend Jeroen wandelen wij door Parijs langs onder meer de fantastische kookwinkel Dehillerin (moet je naar toe, ze verkopen er bijvoorbeeld papieren manchetjes voor kwartelpootjes en lamsrack) en Fauchon. Fauchon heeft inmiddels drie grote zaken op het Place de La Madeleine en doet ook catering. Ooit was ik met “someone I used to know” op een society huwelijk in Rio, alwaar Fauchon de catering verzorgde. Alles vers vanuit Parijs ingevlogen met de “company plane”, natuurlijk.

Fauchon heeft een fantastische patisserie- en kaas afdeling. Ik nam vier soorten kaas mee, waaronder een prachtig geaffineerde epoisse. Het geheel werd met kleine koelelementjes in een thermozak gedaan, opdat de kaas op de juiste temperatuur naar Nederland kon worden vervoerd. Moet je in Nederland mee aankomen! Los van de kazen zijn er de mooiste gerechten mee te nemen, diverse soorten zalm, oesters, kaviaar, et cetera.

Voor de prijs hoef je het niet te laten, dus als je toch in Parijs bent, fiets er eens lang en zorg dat je een volle maag hebt alvorens je naar binnen gaat….

Fauchon
24-26 Place de la Madeleine
Parijs

20131110-125640.jpg

(Visited 218 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Brink november 10, 2013 at 2:30 pm

    Lieve schat, die sjaal staat je beeldig, maar die schoenen……