Monsieur Blue, Parijs

Mijn vriendin Wilmar weet van wanten. Regelmatig eet zij in Parijs om goede ideeën op te doen. Toen ik haar vertelde van mijn bezoek aan Parijs, gaf zij aan dat ik zeker moest eten bij Monsieur Bleu, de nieuwe hotspot van Parijs, gelegen in het relikwie van de wereldtentoonstelling, het “Palais de Tokyo”.

De ingang naar Monsieur Bleu is even zoeken. Je bezoekt het Palais de Tokyo en eigenlijk het museum daarin, en je ziet een zilverkleurige wand waarin een deur blijkt te zitten. De toegang wordt verraden door de bewaker die er voor de deur zit.

De ontvangst is allerhartelijkst.

Het is ingericht door de Parijse binnenhuisarchitect Joseph Dirant, met prachtige hoge plafonds van 8 meter hoog, groene banken, groen marmer en lampen die ooit ontworpen zijn voor de Franse ambassade in Brazilië. Een zaak met allure.

De chef-kok, Benjamin Masson, is afkomstig van het sterrenrestaurant Petrus en is eigendom van de eveneens van Petrus afkomstige Gilles Malafose en zijn twee schoolvrienden Laurent en Benjamin.

Monsieur Bleu is op dit moment “the place to be” in Parijs. Een waanzinnig hip interieur, een ruime opzet, prachtige dames in de bediening, mooi gekleed, en als je een van de twee tafeltjes bij het raam vraagt, uitzicht op de Eiffeltoren. De kaart is die van een moderne Franse brasserie. Oesters zijn er in vele soorten en maten te krijgen en de vriendelijk geprijsde kaart kenmerkt zich door klassieke gerechten met een moderne twist.

De prijs van de voorgerechten ligt tussen de € 12,– en € 18,–, die van de hoofdgerechten tussen de € 18,– en € 35,–. We beginnen met een glas rosé Laurent Perrier met daarbij prachtige fine claires en bélons, gevolgd door de in de oven gegaarde spiegeleieren met vers geschaafde herfsttruffel en kalfsjus (foto) en voor mijn tafelgenote een uientaartje van zoete ui, bladerdeeg, meegebakken cêpes en daar overheen met de truffelschaaf geschaafde dunne plakjes van cêpes met wilde rucola, zeezout en een licht gezoete knoflookdressing. Dat zo iets simpels als twee in de oven gegaarde eieren ( met een beetje truffel) zo lekker kan zijn!

We vervolgen met een zacht gegaarde kalfszwezerik met gebakken hazelnoten, bosui en citroengras (de citroengrasstengel zit er als een satéprikker doorheen gestoken), op een puree met wassabi, zalig! Mijn charmante tafelgenote geniet van dichtgeschroeide tonijn gedoopt in een badje van zwarte en witte sesamzaadjes op een bodem van komkommer en een vinaigrette van geroosterde sesamzaadjes, verrukkelijk!

WIj zien nog overheerlijke desserts voorbijkomen, maar gelet op de veranderde levensstijl, slaan we de desserts (en de wijn) over.
Dit is een absolute aanrader. Wil je je weer jong voelen, wil je fantastisch eten voor een relatief lage prijs, wil je mooie mensen (zoals de DF) ontmoeten, wil je in een prachtige omgeving lunchen of dineren of een cocktail drinken met uitzicht op de Eifeltoren, ga naar Monsieur Bleu en houdt het een beetje geheim (mijn ex bleek nota bene die avond in het restaurant te zitten, ik heb haar tenauwernood gemist, het kan verkeren….).

Monsieur Bleu
20 Avenue de New York,
755116 Parijs (Paleis de Tokyo)
Tel.: +33 1 47209047
Reserveren een must (op de website wordt verwezen naar een reserveringsmailadres. Dat heeft weinig zin, je kunt beter bellen).

20131106-220346.jpg

(Visited 331 times, 1 visits today)