Ganzeneieren uit het Gooi

De geoefende lezer denkt: de DF is niet meer actief. Niets minder dan dat. Ik ben alleen op een gezondere toer. Ik heb mijn levensstijl veranderd, waardoor ik bijvoorbeeld geen medicatie meer nodig heb tegen maagzuur en hoge bloeddruk, ben inmiddels 19 kilo afgevallen, eet anders en vooral gezonder (en minder dan de helft van wat ik vroeger at, zonder ooit honger te hebben) en ben al 4 maanden alcoholloos. Als je het verhaal wilt weten, in een volgende blog zal ik een tipje van de sluiter oplichten. Dat betekent overigens niet dat ik niet meer in restaurants kom. Ik zit nog steeds 4 à 5 keer per week te genieten, maar vis, groenten en vooral voorgerecht-porties voeren de boventoon.

Enfin, over tot de orde van de dag.

Waar ik voorheen onrustig werd van de eerste kievitseieren, die wij traditioneel bereid met waterkers en dungesneden selderij met Pasen aten, concentreer ik mij tegenwoordig op de ganzeneieren.

In het Gooi woont een bijzondere man, Kees. Kees heeft de beroemdste bloemenstal in Amsterdam: ’t Lievertje op het Spui. Kees is een natuurmens, gek van paarden, ganzen en mooie bloemen. Kees is niet vergeten dat de DF van ganzeneieren houdt. Opeens stond er een rood emmertje met 4 ganzeneieren op mijn bureau. De meeste mensen hebben waarschijnlijk nog nooit een ganzenei gegeten: je maakt er de mooiste omeletten van, en niet te vergeten cake. Als je bij de bakker een romige, naar boter smakende en sappige cake te pakken hebt, dan zitten er zeker ganzeneieren in. Het is eigenlijk heel simpel, één ganzenei staat gelijk aan vier kippeneieren. Bak er eens een cake mee en laat het genietertje vol gloeien.

 

 

(Visited 77 times, 1 visits today)