The Test Kitchen

Ik reisde vorige week met onze goede vrienden Lars en Pippa door Zuid-Afrika, Kaapstad en omgeving in het bijzonder. De Dutch Foodie heeft Pippa, van origine uit Kaapstad, gevraagd de fijnste restaurants te reserveren. Zij voelde de druk, maar “I am impressed”, dankjewel Pippa voor je goede zorgen.

Bij aankomst is het meteen raak. We bezoeken het restaurant van de jonge topchef Luke Dale Robberts, genaamd “The Test Kitchen”. Luke was voorheen werkzaam bij la Colombe, het toprestaurant dat gevestigd is op wijngoed “Constantia Uitsig”. Volgens Zuid-Afrika’s beste eetgids “Eat out” is The Test Kitchen het beste restaurant van Zuid-Afrika (en overigens de Nederlandse Margot Franse de beste chef).

The Test Kitchen is gevestigd in de opkomende wijk Woodstock, vergelijkbaar met de beginjaren van de ontwikkeling van de Pijp in Amsterdam. Eten in Zuid-Afrika is vergeleken met Nederland goedkoop. Een hip modern en gezellig interieur, met een direct blik op de brede, doch smalle keuken waar jonge koks als een goed geoliede machine geconcentreerd werken.
We aten het vijf gangen lunchmenu, inclusief bijpassende wijn, voor 690 Rand (circa € 56,–). Het brood dat wordt geserveerd is een feest. Bediening is snel, attent en voor mijn aanwezige zoontje van 8 wordt op verzoek een alternatief menu gemaakt. Tevens is er voor de vegetariër aan tafel een mooi vegetarisch menu, dat aansluit bij het lunchmenu.

We beginnen met een Sashimi van zalm, rode kool op drie manieren bereid, een appelvinaigrette en een mooi schuim van mierikswortel. Erg lekker. De rode kool is op een prachtige manier bereid en de begeleidende witte wijn van het huis Sequillo, een blend van Sauvignon Blanc, Palomino, Semillon blanc, Grenache blanc, Semillon Gris, Viognier en Clairette past er goed bij. Het valt op dat de Zuid-Afrikaanse wijnen vaak complexe blends zijn, maar daarom niet minder lekker.
De Sashimi wordt gevolgd door ligt gerookte bief, Catalaanse gorgonzola, verse peer, gedroogde pecannoten, verrukkelijk. Wat een mooie cuisson. In het glas een Dolce Primitivo 2010 van de Bosman Family. Deze zoete wijn past er prachtig bij.

De zacht gegaarde, zoete aardappels met gerookte mousse van geitenkaas, olijven en pijnboompittensalsa is eveneens lekker. De Chenin Blanc 2012 van Jordan Barrel past er goed bij.
Het tempo zit er goed in, zonder dat het te snel is.

Als hoofdgerecht kies ik de gekonfijte varkensbuik, met bloemkool en een sausje van havermoutbrood en schuim van nootmuskaat is goddelijk. Mijn tafelgenoten eten als hoofdgerecht langzaam gegaarde “borst” van lam met een humus van witte bonen en een labneh van schapenmelk. In het glas de Viognier 2011 van Elgin Vintners.

Als nagerecht kan er onder meer gekozen worden voor “Luke’s Caprese”, baby roma tomaatjes met kruisbessen, siroop van basilicum en zwarte peper, gehaktballetjes, olijven tuilles en granité van basilicum, verrukkelijk. In het glas de laat geoogste Telema Rhine Riesling 2009, de lievelingswijn van mijn vriendin en tafelgenote Pippa.

The Test Kitchen is met recht het beste restaurant van de Kaap (en niet voor niets gekozen tot beste restaurant van Zuid-Afrika). Het restaurant is in een prachtige setting gevestigd, en er lopen zeker per gast één kok rond. Die dynamiek die de keuken en daarin werkende mensen uitstraalt, is een feest voor het oog. De borden zijn mooi opgemaakt, het eten warm en erg goed op smaak.

Een aanrader!

En nu op naar la Colombe!

The Test Kitchen
Unit 104 A, Old Biscuit mill,
365 Albert Road, Woodstock
Tel.: 021 447 2337

Reserveren een must, houdt er rekening mee dat je dit maanden van tevoren moet doen.

20130306-113911.jpg

(Visited 416 times, 1 visits today)