IZAKAYA

Sinds oktober heeft Amsterdam er een nieuwe hotspot bij: IZAKAYA, onderdeel van het Sir Albert Hotel.
Achter IZAKAYA zit dezelfde ondernemer als achter Momo en de chef (van Indiase afkomst) Hariprasad Shetti was voorheen werkzaam als chef bij restaurant Nobu te Londen. Ze hangen bij IZAKAYA uit de ramen en staan in de rij om er te kunnen eten. Nadeel ervan is dat je in shifts eet.

Wij konden of om half acht eten, of om tien uur. Wij kozen voor half acht. Tijd voor een drankje aan de bar is er niet, maar gelukkig mag je snel aan tafel. Mijn vriendje Bart-Jan bleek de manager te kennen, dus a la minute werden we aan de chef’s table gezet. Een aanrader.
Wij hebben de kaart nooit gezien en hebben eenvoudigweg in koor geroepen dat we buitengewoon verwend wilden worden en er niets was wat we niet lekker vonden. Dat hebben we geweten. Het was een aaneenschakeling van mooi opgemaakte gerechten en smaken die je in de Franse keuken niet zult vinden. Het was goed, erg goed zelfs.
Wij begonnen met “Oosterse oesters”, stro van mie en kaviaar. Hemels! In het glas wederom een Albarino. Overigens, deze keer gevolgd door een mooie Meursault. De oester werd opgevolgd door een dorade met Koriaanse kruiden en vinaigrette.
Gevolgd door de voor de kust van Chili gevangen zeebaars met yuzu soja en truffels, octopus met een saus van jalapeno pepers en het allerlekkerste waren de “tosti’s” van met appelstroop gelakte paling met daartussen een plak foie gras (foto). Deze heb ik voor de zekerheid maar twee keer besteld.

De tong met een kerriesaus was overweldigend, net zoals het gegrilde wakyu vlees. Het eten was zo lekker en kwam in een dusdanig goed tempo door, dat ik op enig moment vergeten ben deugdelijk aantekeningen te maken en foto’s te maken.

Je moet, als je reserveert, proberen aan de keukenkant te zitten en bij voorkeur aan de chef’s table. Ga niet op het podium bij het raam zitten, dat is minder gezellig.
Zoals ik al zei, is het jammer dat er in twee shifts moet worden gegeten, maar het is een absolute aanrader! Mooie wijnkaart, goede bediening.

IZAKAYA
Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam
tel: 020-3053090.

20130221-084303.jpg

(Visited 196 times, 1 visits today)