Bridges, Londen in Amsterdam

Ter ere van vriendin Eva haar 35ste (valentijns) verjaardag gevierd met een welkome lunch in het cosmopolite Bridges, het visrestaurant van Hotel The Grand in Amsterdam. De jonge Franse chef Aurelien Poirot verstaat zijn vak. Volgens Robert Kranenborg zelfs de beste chef van Nederland. Qua inrichting een modern restaurant met een Londense twist, qua bediening ouderwets. Mooie, zeer slanke jonge dames, onberispelijk gekleed die het haar in een knotje dragen en zorgdragen voor een perfecte bediening. Ach, was ik maar 20 jaar jonger!

Enfin, het eten, want daar kwamen wij voor: voortreffelijk! Na genoten te hebben van oesters van Herve (royale cabanon) verwend met een tartaar van tonijn met citroengras, avocado en oesters (begeleid door een Albarino van Bodegas Terras Gauda, 2010), gevolgd door Skrei met een beurre blanc met saffraan (Condrieu van Perrin, 2010), mjam! Eva’s geboortejaar is 1977, de kaas laten begeleiden door een “Warre’s” Vintage port uit 1977. Voortreffeflijk. Een klein afzakkertje in het hoofdstedelijke Hoppe maakte deze dag tot een waar feest.

Ga eten bij bridges!

20120214-170736.jpg