Hotel “Botanic Sanctuary” in Antwerpen, voor als het genietertje even vol aan moet

De DF schreef nooit eerder over hotels. Zijn favoriete hotel is The Claridge’s in Londen, waar hij twee weken geleden twee nachten heeft geslapen, in aanloop naar de 50-ste verjaardagviering van ZDABW. The Claridge’s is overigens gekocht door de sjeik van Qatar, die tevens The Ritz, The Savoy, The Dorchester en The Connaught bezit. Voor de deur stond dan ook het hele weekend een verlengde Audi 8, met als kenteken “Qatar”. De sjeik woont in The Claridge’s én ik kan het begrijpen.

Enfin, mijn vriend Riche attendeerde mij op het nieuwste en enige 5-sterren-hotel van Antwerpen, Botanic Sanctuary, opgezet in een klooster uit de 13e eeuw, inclusief kerk en ommuurde kloostertuin, in zeven verschillende gebouwen door de Belgische ontwikkelaar Erik de Vocht. De heer de Vocht heeft de ontwikkeling gedaan, mevrouw de Vocht heeft met veel smaak en een klein beetje hulp en interieur gedaan. Botanic Sanctuary is lid van “The Leading Hotels of The World”. Er zijn overigens in heel Vlaanderen maar drie hotels met 5 sterren. ’t Zijn van die weetjes….

Het hotel wordt geleid door een Nederlander, Marc Alofs. Die moet zijn leerschool in Azië hebben gehad.

Het hotel heeft een prachtige binnentuin met een garage eronder, dus bij binnenkomst kun je je auto eronder parkeren. Het personeel kent je vrijwel direct bij naam en de service is van een Aziatisch niveau. Er werken veel Thai en Nederlanders, beiden met een ongekend hoog serviceniveau (dank heer Alofs, het kan dus toch nog).

Het hotel bevat vier restaurants, waarvan één wordt gerund door de Nederlandse chefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot (Fine Fleur*) twee andere van chef Gert de Mangeleer en Joachim Boudens: Hertog-Jan** en Bar Bulot en tenslotte is er het restaranr van Wouter van Tichelen “1238”, een restaurant met een Belgische kaart. Het hotel is van A tot Z een feestje. Alles klopt er, er is over alles nagedacht en de service is, zoals gezegd, Aziatisch. Met een kamerprijs van EUR 300,- per nacht is dit oprecht goedkoop te noemen. Als dit EUR 750,- kost, geloof je het ook en betaal je het er met plezier voor, omdat het zo ongelofelijk goed is.

De DF, niet echt een man van de zwembroeken, maar toch: heel even de prachtige SPA ingedoken die zich in een  bijgebouw over drie verdiepingen uitstrekt met een zwembad van zeker 30 meter lang. Echt een feest!

En dan heb ik nog niet over alle inpandige winkels, de prachtige inrichting én de fantastische bedden.

Enfin, het vrouwtje was gelukkig met het doorbrengen van haar 50ste verjaardag in the Botanical Sanctuary, zelfs ondanks dat het brandalarm kort afging midden in de nacht.

                                          Happy wife, happy life,

daar doen wij het allemaal voor.

Dus wil je je lief op een kleine hide away trakteren: Antwerpen! Op anderhalf uur rijden bevindt zich een mooi paradijs en vergeet dan niet te lunchen bij Le Pristine, het gerestaureerde en net geopende Koninklijk Museum van de schone kunsten te bezoeken en daarna te dineren bij Bistro du Nord. Een feestje!

5 out of 5 stars (5 / 5)

(Visited 638 times, 1 visits today)