Le Pristine in Antwerpen, goddelijk!

Het is een tijd geleden dat de Dutch Foodie u verwend heeft met één van zijn culinaire poëzie. Denk nou niet dat de DF de afgelopen maanden niet uit eten is geweest, die acht kilo extra is niet uit de lucht komen vallen.

De DF is een man van de wereld en heeft contacten in de hoogste (culinaire) regionen. In dat kader kreeg hij ingefluisterd dat het de Belgische regering mocht behagen om Nederlanders uit de provincie Noord- en Zuid-Holland te coderen met de kleur rood. De DF zat al enige tijd te azen op een lunch bij Le Pristine, het nieuwe culinaire avontuur van topkok Sergio Herman in Antwerpen. Gelukkig dacht zijn in Antwerpen woonachtige vriend Pieter aan de DF en met een smoes lokte hij hem naar Antwerpen, alwaar tussen neus en lippen door werd gezegd dat hij “een tafeltje had gereserveerd”, niet zeggend dat het bij Le Pristine was.

24 uur na deze lunch zit ik nog steeds na te genieten. Dit was veruit mijn beste eetervaring van de afgelopen twaalf maanden en gelijkwaardig aan mijn eetervaring bij Peter Goossens. Als je lekker wilt eten, moet je echt in België zijn. Le Pristine is een week of zes open en je kunt er aan de voorzijde gewoon koffie drinken en achter kun je er eten.

Wij eten op de open binnenplaats en worden omringd door de etalageramen van het mini-modewarenhuis Verso, waar Dior ongeveer het goedkoopste merk is wat ze verkopen. Als je dus met de vrouw gaat en je hebt een drankje op, kan het zo maar een dure aangelegenheid worden.

Enfin, wij trappen af met een alcoholvrij drankje, huisgemaakt. Ik drink een kruidige drank en mijn tafelgenoot een op citrus gebaseerde drank, geweldig! Wij besluiten de per stuk te bestellen amuses over te slaan en genieten van een zeer uitgebreid menu à € 89,- p.p. Al ras besluiten wij dat dit menu niet met alcoholvrije drank kan worden begeleid en Pieter bestelt een fles van mijn favoriete Bourgogne-huis Philippe Bouzereau Meursault 2018, jong drinken, nieuwe stijl, niet te zwaar. Verrukkelijk!

Wij beginnen met “Fleur le Pristine”, gemarineerde rauwe hamachi, artisjok, basilicum en Zeeuwse wieren. Verrukkelijk! Dit wordt gevolgd door een prachtig opgemaakte carpaccio van courgette, verveine, ricotta en pistache. Mjam, mjam, mjam, het genietertje staat aan.

Wij vervolgen met de salade van Europese kreeft. Het is geen Oosterscheldekreeft, het seizoen is voorbij. Het dier kan niet anders dan uit de Middellandse Zee komen. Prachtig bereid en wat een presentatie (zie foto). Het genietertje gaat een tandje hoger.

Wij vervolgen met een goddelijk gerecht: een ravioli van lamsoor, verse langoustines (het is nu de tijd!), fenegriek en wederom verveine, maar geweldig!

Voor een lunchmenu zijn we aardig onderweg, ware het niet dat Sergio voor ons nog de Holstein “Oedslach” haas in de aanbieding heeft, met daarbij girolles, cepes, een beefragout, verse zomertruffel, een verrukkelijke bearnaise van zwarte olijf met venkelzaad en basilicum geserveerd. Het vlees is sous vide voorgegaard en echt, als ik mijn tanden ben verloren en in het bejaardentehuis zit, wil ik hierop sabbelen. Wat een feest!

Wij sluiten af met, zo zei ik tegen mijn voordeurdeler, de twee allerlekkerste toetjes die ik ooit in mijn leven heb gegeten. Een variant op een pêche melba (zo mooi, zo lekker) met vers gedraaid perzikijs, rauwe amandelen, gepocheerde perzik en een dame noissette, mooi krokant vanille-ijs met chocola en een krokantje van noten en karamel. Verrukkelijk! Nou ben ik natuurlijk een gierige Hollander, maar bij de Blaricumse afhaalchinees Red Sun ben je die € 89,- al kwijt voor een voorgerecht.

Vrienden, wij zijn inmiddels rood gecodeerd, dus wij kunnen er niet zo maar meer eten, en weet dat ze van 2 tot 17 oktober sowieso dicht zijn, maar ga hier zo snel mogelijk naartoe. Ik kan niet wachten om terug te gaan.

5 out of 5 stars (5 / 5)

https://www.lepristine.com/

(Visited 1.024 times, 1 visits today)