Marius, daar waar nog puur gekookt wordt

Restaurant Marius ligt in de opkomende zeeheldenbuurt, in de Barentszstraat 169. Ernaast ligt café Worst, eveneens van maître Kees Elfring, vriend van mijn tafelheer Olaf.

Bij Marius is het goed toeven. De verhuizing naar de nieuwe locatie in dezelfde straat is een goede keuze geweest. Kees is een enthousiast en talentvol kok, wiens opleidingsroots onder meer in Amerika liggen. Kees woont nu in Friesland en rijdt iedere dag op en neer naar Amsterdam. Eigenlijk moet je eerst van je aperitief bij Worst genieten met een heerlijk hapje, bijvoorbeeld de terrine van varkenspootjes met bietjes (foto).

Wij dronken als aperitief het aloude Franse drankje Lillet Blanc, heerlijk met een verse sinaasappelschil en ijsblokjes er in, ijskoud.

Bij Marius kun je kiezen uit het marktmenu of uit een aantal specialiteiten. Wij aten het Marktmenu, verrukkelijk:

vooraf geroosterde makreel met gestoofde riccia, avocado, wortel met limoenblad en taggiasche olijvenmayonaise. Zalig! Perfecte cuison, de olijvenmayonaise was iets te overheersend en had achterwege kunnen blijven.

De makreel werd gevolgd door een gebakken kabeljauw met tuinboontjes en chorizo, artisjok en tomatenjus, heerlijk. Als piece gebraden kalfslende en gestoofde tong, met groene en witte asperges, lamsoren en krieltjes. Prachtig vlees, maar de kalfstong zou geen dag langer bewaard moeten blijven.

Op advies van Kees dronken we verschillende wijnen. Bij de makreel een Cour-Cheverny uit 2006 van Le Domaine du Moulin en een Portugese Salia uit 2008 van Finca Sandoval. Kees heeft het goed voor elkaar. De prijs-kwaliteit verhouding is op orde, de bediening vlot, de sfeer is gezellig. Dit is één van de pareltjes in de stad waar Amsterdam trots op moet zijn.

Restaurant Marius,
Barentszstraat 173,
Amsterdam
020-6256167

20120629-160953.jpg

(Visited 156 times, 1 visits today)