Perziken met honing van Jeager le Coultre

De Dutch Foodie heeft een buitengewoon fijn leven, maar dat wist u al.

U heeft nog een blog over de perfecte lunchzaak van Milaan van mij tegoed, maar ik sta nu te koken met de honing van de imker van Horlogier “Jeager le Coulte”. Hoe ik daaraan kom, tja dat is een mooi verhaal. Jeroen Jansen van Gassan diamonds, Neerlands beste diamantair en juwelier, nodige de DF uit om per privé jet de fabriek van Jeager in de Vallee du Joux te bezoeken. Feit is dat de Dutch Foodie geen man is voor reguliere lijnvluchten. Als er iemand uitermate geschikt is om per prive jet te worden vervoerd, precies…., dan is het de DF.

Hoe heerlijk is het om op schiphol oost te worden ontvangen met espresso’s, slanke goedlachse stewardessen, espresso, geen security- en paspoort-check, zonder je te hoeven haasten, want het vliegtuig gaat pas als jij dat wilt.

Zucht!

Afgetopt met poupelange, goed gezelschap en canapés, togen wij naar Zwisterland, om precies te zijn naar de “Vallee de Joux”, daar waar alle grote horloge huizen zitten. Naar verluidt omdat deze vallei in de winter door sneeuwval onbereikbaar was, en ze uit verveling in de winter maar horloges zijn gaan maken (ipv je eenzaam opsluiten met de druivenkoningin van dat jaar). Het kan verkeren.

Uit deze vallei komt tevens prachtige honing. Ik maakte daarmee warme perziken met honing (die uit de vallei), vijgen en bitterkoekjes.

Ingerdienten:

2 perziken;
2 verse vijgen;
Vier bitterkoekjes;
flinke eetlepel honing.

Ontpit de perziken, laat ze in de schil. Gaar ze 30 minuten in de oven op 160 graden in een ingevette ovenschaal. Laat afkoelen.

Maal de bitterkoekjes (sikkelmes) , voeg honing en de geschilde vijgen toe, en maal tot een homogene massa. Vul de perziken rijkelijk met de vijgenpasta en gaar nog 10 min in de warme oven, gratineer tot ze goudbruin zijn. Ik dronk er een glas Jurancon bij, maar een glas Muscat Beaumes de venise past er beter bij.

Overigens at ik in de vallei nog bij restaurant le Brassus van Hotel des Horlogers. Het taartje van slakken en tomaten zal ik niet snel vergeten, gelijk zo het klassiek bereidde lamszadel. Heerlijke witte Zwitserse wijn uit de Valais. Als je in de buurt bent, het is de enige behoorlijke plek (met mooi uitzicht), waar je kan eten, dus veel keuze heb je niet, maar het is goed.

Dank Jeroen en Gassan voor de mooie trip! Na terugkomst nog om 22:00 uur bij Le Garage binnengevallen voor een mand oesters en een heerlijke steak tartaar, met in het glas een Auxey-Duresses van Benjamin Leroux 2011 ( mjammie) gevolgd door een heerlijk glas Barolo. Het blijft een heerlijke zaak met veel reuring en gezelligheid!

20130928-220417.jpg

(Visited 160 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. smartcook oktober 5, 2013 at 6:53 am

    jaloers….!!!