Topchefs in de keuken

Afgelopen zondag werd ik aangenaam verrast met een mail van Julius: “klaar voor een culinair orgasme?” Willekeurige scene’s van La grande bouffe schoten langs de binnenkant van mijn ogen: eten en seks, is er iets beters in dit leven? Zijn sms werd met een volmondig “ja” beantwoord.

Het werd lekker eten, en door dat uitbundige eten en dito drank, wat minder seks. Het schijnt dat de Dutch Foodie wel de laatste bomen in het Gooi heeft omgezaagd. Julius kookte samen met Tom Kellerhuis, en dit keer als sous. Tom is een lief, bevlogen en getalenteerd mens. Auteur van onder meer “het roer om”. Tom heeft gedaan, waar veel mensen van dromen. Zijn baan opgezegd om chef te worden. De avond dat hij voor mij kookte, stond hij tevens in de PS van het Parool met een verhaal over Mimi Kok. Tom is getalenteerd en dat merk je. Vooraf een klassieker van Johan Halvemaan, waar Tom reserve-chef is. Pasta (bigoli) met een saus van ingekookt oesternat (Gillardeau) en room. 2 oesters per persoon, heel kort geblancheerd en in stukjes door de pasta heen, heerlijk. Rode mul, gevolgd door vers gedoken coquilles, kort (en goed) gebakken met een crème van topinamboer. Mjam, bordje leeg-gelikt, er volgden nog wat zaligheden: dry aged beef, sorbet van rode bloedsinaasappel met Campari en chocoladetruffel, en heerlijke kazen van de Lindehoff. Persoonlijk vind ik de kaasman van de Lindenhoff een “tiller”, te duur, zijn kazen niet goed geaffineerd en bewust verkeerde prijzen berekenen, maar in dit geval verdient hij een compliment, niet eerder zo’n mooie Vacherin Mont d’Or gegeten, een uitzondering blijkt mogelijk.

Tom en Julius in de keuken, Gijs, Eric, Isabel en Sophie aan de dis, het was een heerlijke avond. Tom en Julius, hartelijk dank!

20120225-215728.jpg

(Visited 73 times, 1 visits today)

1 Comment

 1. Nicolaas Hetsen juni 9, 2013 at 9:45 am

  Beste Tom,

  Achteraf nog stoerder dat je het aandurfde
  met mij en Mashkov.
  Er is nog iemand rijk geworden met de
  sticker Stedelijk 1913.
  NRC p2, afgelopen maandag.

  Groet Nicolaas