Watertanden bij Chez Merlin

In tijden van COVID moet je volledig de underground scene induiken. Zo ook de DF. Hier en daar poppen (zoals in de goede oude tijd de illegale coffeeshops en illegale gokhuizen), spontane pop up restaurants op. Chez Merlin is één van die restaurants. Een geheime locatie, direct gelegen aan het Vondelpark, waar je ontvangen wordt in een villa door Merlin’s Angels, vrouwen zo mooi, dat je blind met ieder van hen (bij voorkeur allemaal) zou willen trouwen, zulks met achterlating van al hetgeen je tot dat moment dierbaar was. De charmante patron Merlin kenmerkt zich door gastvrijheid, kwaliteit, doch ook waakzaamheid (vooral daar waar het Merlin’s Angels betreft).

Enfin. De DF neemt plaats aan een prachtig gedekte tafel en laat zich verrassen door het lunchmenu, dat geheel (bij wijze van catering) verzorgd wordt door mijn favoriete chef, Bas van Kranen van Restaurant Bord’eau te Amsterdam.

Ik begin rustig met een glas water, maar mijn oog valt al snel op de Boschendal Chardonnay die op tafel staat. De DF besluit verstandig te zijn en de drank op deze dinsdagmiddag te laten voor wat het is. Aan tafel bevindt zich een bont gezelschap van lieden wiens namen ik niet kan noemen.

We beginnen met een mooie, egale avocado gazpacho met olie, geïnfuseerd met oregano. Heerlijk!

Wij vervolgen met een sandwich de luxe, biologisch zuurdesem krentenbrood, één met “prille” Remeker kaas en één met huisgemaakte paté, augurk en Zwolse mosterd. Wat een feest! In de goede, oude tijd kreeg je brood met boter bij het aperitief en nu geniet je ervan als hoofdmaaltijd. Hoe mooi louterend deze COVID-tijd toch werkt. Ondertussen heb ik flashbacks naar die goede, oude tijd en je realiseert je dat mensen sociale dieren zijn, de DF bij uitstek. Die gaat goed op leuk gezelschap, woest aantrekkelijke vrouwen, drank en prettig uitzicht. Chez Merlin blijkt “the place to be”.

Het dessert is het lievelingsgerecht van de favoriete voordeurdeler van de DF. Was zij hier maar bij, ik weet zeker dat ze ook mijn dessert zou opeten. Wij eten uit een goud gespoten eierdopje huisgemaakt advocaat, met Van Wees amaretti likeur en slagroom van havermelk. Dit is de lekkerste advocaat die ik ooit heb gegeten. Wat een feest! En in het glas, de DF blijft u verbazen, vers sap van bleekselderij, appel en spinazie. Mijn diëtiste zou trots op mij zijn, ofschoon deze trots slechts van korte duur zou zijn. Bij het vertrek krijg ik namelijk heerlijke macarons mee van de patissier van de Bijenkorf. Die hebben huize Dutchfoodie nooit bereikt….

Chez Merlin,

geen website;

niet te reserveren (tenzij u de DF kent);

pop-up underground op eenzame hoogte.

5 out of 5 stars (5 / 5)
(Visited 230 times, 1 visits today)

Laat een bericht achter